miercuri 25 ianuarie 9:39 AM

       Abonare la google news

Zăpadă de doi metri în unele zone din Italia. Călugării de la Assisi s-au bătut cu bulgări


Este alertă meteo în cinci regiuni din Italia din cauza ninsorilor. În unele zone sunt mașini blocate sub doi metri de zăpadă, au fost pene de electricitate, iar școlile din multe orașe au fost închise. Același front atmosferic rece a adus ninsori abundente și asupra Croației.


Centrul Italiei este cel mai puternic afectat de căderile masive de zăpadă. A nins însă și în regiuni din sud și în Sicilia. Iar pe coasta Adriatică s-au produs inundaţii. Localnicii au fost rugaţi să stea la etajele superioare ale imobilelor, pentru a evita pericolul.

„Un adevărat dezastru, mașini îngropate în zăpadă, fără energie electrică, continuă să ningă fără întrerupere de patru-cinci ore”, spune o femeie.

zapada-severe-weather-europe-fb.jpg1 Este alertă meteo în cinci regiuni din Italia din cauza ninsorilor. FOTO: Facebook Severe Weather Europe

Există însă și oameni fericiți de venirea iernii adevărate, cum este cazul călugărilor de la Assisi. „Dragi frați și surori, iată că a venit și Sora Zăpadă. O ocazie pentru bătaia cu bulgări”, afirmă un călugăr.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De cealaltă parte a Mării Adriatice, același peisaj. „Așa a fost și în 2018, dar acum e mai multă zăpadă. Dar, nu zăpada în sine e problema, ci faptul că trebuie să mergem printre nămeți de doi metri”, spune un bătrân.

zapada-severe-weather-europe-fb Este alertă meteo în cinci regiuni din Italia din cauza ninsorilor. FOTO: Facebook Severe Weather Europe

„Abia am reușit să deschid ușa din cauza zăpezii adunate în față. Altfel, eu iubesc zăpada”, adaugă o femeie.

Editor : G.M.


Digi24.ro