Vremea azi, 7 februarie. Mai vin câteva ninsori slabe în jumătatea estică pe unde şi vântul rămâne destul de insistent - Știrile.eu

marți 7 februarie 2023 9:01 AM

Vremea azi, 7 februarie. Mai vin câteva ninsori slabe în jumătatea estică pe unde şi vântul rămâne destul de insistent


Ziua de marți ne-aduce tot vreme rece şi ger, dimineaţa, în multe zone. Mai vin câteva ninsori slabe în jumătatea estică, pe unde şi vântul rămâne destul de insistent.


Maximele pleacă de la minus 6 grade în depresiuni şi ating 4…5 grade în dealurile Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde găsim atmosferă închisă şi temperaturi similare cu cele de ieri. Maximele ajung cu greu la 1 grad cu plus, iar vântul suflă cu până la 50 de km/h şi amplifică senzaţia de frig.

Vreme rece găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Maximele ating valori pozitive doar la orele prânzului, când termometrele vor indica 1 grad. Vântul prinde putere, iar în aceste condiţii frigul va fi greu de suportat.

Foarte frig va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile rămân negative în mare parte din zi şi se vor înregistra cel mult zero grade. Se înnorează şi ninge slab aproape peste tot, iar vântul agită atmosfera cu viteze de 40…50 de km/h.

Citește și

cutremur turcia

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem atmosferă însorită în cea mai mare parte a zilei, dar vremea se păstrează foarte rece şi temperaturile nu trec de 1 grad. Peste noapte se lasă gerul în zona Transilvaniei şi o să fie minus 10 grade, la Bistriţa.

În ţinuturile vestice norii apar sporadic, dar şi pe-aici va fi destul de frig şi maximele se opresc la zero grade. La noapte temperaturile coboară până aproape de pragul gerului şi vor fi minus 9 grade la Deva.

În Transilvania avem ger în primele ore, iar peste zi maximele rămân la valori negative aproape peste tot. Cel mai cald va fi la Alba Iulia, pe unde se vor înregistra zero grade. În estul Meridionalilor mai cad câţiva fulgi, iar la altitudini mari vântul viscoleşte ninsoarea cu rafale de până la 60 de km/h.

Şi în Oltenia avem o dimineaţă geroasă în unele zone. Urmează o zi cu soare, câţiva nori şi se face puţin mai cald decât luni. Temperaturile urcă până la 5 grade – valori apropiate de normalul perioadei.

În ţinuturile sudice prindem vreme bună, dar destul de rece, cu soare în cea mai mare parte a zilei şi maxime de 1…2 grade. La noapte se înnorează, iar în zonele deluroase minimele ajung la minus 8 grade.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti urmează o zi însorită, dar rece, cu cel mult 3 grade în termometre. Vântul se mai domoleşte, iar spre seară şi la noapte se înnorează. Trecător, vin şi câteva ninsori slabe, iar temperatura coboară până la minus 4 grade.

Vremea la Munte

 

La munte găsim temperaturi extrem de scăzute, soare în masivele vestice şi câteva ninsori slabe în rest. Va fi ger aproape toată ziua, iar pe creste vântul viscoleşte ninsoarea sau spulberă zăpada depusă. În masivele sudice este risc mare de avalanşă.

 

Sursa: StirilePROTV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea,

Dată publicare: 07-02-2023 07:19

Stirileprotv.ro