Vremea azi, 3 ianuarie. Vin ploi în toată țara și temperaturi anormal de ridicate - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 8:28 AM

Vremea azi, 3 ianuarie. Vin ploi în toată țara și temperaturi anormal de ridicateAstăzi vremea se menține caldă și o să plouă mai consistent în sud-vest, în est și în zonele deluroase din sud. În restul țării, așteptăm ploi slabe iar la munte, la înălțimi mari va fi lapoviță.

Vântul prinde putere în Munții Banatului și în Carpații Meridionali iar maximele termice se vor încadra între 6 și 13 grade Celsius.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici norii vor fi destul de numeroși, apar câteva ploi slabe și vântul devine mai insistent. Temperaturile scad ușor față de ziua trecută dar se mențin peste limitele normale.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, predomină vremea închisă și vin ploi consistente. Vântul se întețește temporar iar maximele termice se opresc pe la 12 grade.

În restul Moldovei și în Bucovina găsim cer noros, un vânt mai activ și câteva ploi. Se mai încălzește puțin și după prânz se ating 9 grade.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș se mai adună norii și vor aduce ploi în zonele joase dar la munte, la altitudini mari vor fi precipitații mixte. Temperaturile cresc ușor și vor ajunge până la 11 grade.

În vestul țării așteptăm vreme închisă și ploi în mai multe reprize pe parcursul zilei. La munte va fi lapoviță, vântul va prinde putere în zonele înalte și în sudul Bantului iar temperaturile scad ușor.

În Transilvania se anunță câteva ploi slabe sporadice dar apare și soarele din când în când. La altitudini de peste 1.600 de metri vor fi precipitații mixte, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali, cu viteze de peste 95 km/h și va fi viscol.

Acum dimineața este ceață în depresiuni iar maximele termice vor ajunge până la 10 grade în vestul provinciei.

În Oltenia avem o zi destul de neplăcută, cu mulți nori și ploi consistente. Vântul prinde putere în zonele de munte, temperaturile scad ușor însă tot cald o să fie pentru luna ianuarie.

În sudul țării, va ploua trecător dar zărim puțin și soarele. În plus vântul devine mai insistent, iar temperaturile ajung până la 11-12 grade în Lunca Dunării.

 

Vremea în țară

 

Luni, ploile vin în toată țara iar în dealurile sudice se vor depăși 30…40 de litri de apa pe metru patrat. La munte vor fi precipitații mixte, vântul va avea intensificări iar temperaturile vor continua să crească.

Marți precipitațiile apar în majoritatea zonelor dar spre seară norii se mai împrăștie. La munte la altitudini mari va ninge iar în depresiunile din nord, nord-est și în zonele deluroase vor fi condiții de lapoviță și polei.

Miercuri se anunță vreme bună și câteva ploi slabe în regiunile vestice dar spre seară norii se înmulțesc și vin ploi locale în sud, în sud-vest și pe spații mai restrânse în rest. În zona montană așteptăm lapoviță dar și ninsori la înălțimi mari.

 

Vremea la București

 

În București astăzi avem o zi caldă, norii vor fi numeroși și o să plouă slab. Vântul va avea intensificări iar în termometre se vor înregistra 10…11 grade. La noapte înnorările persistă și va continua să plouă.

Luni înnorările persista, vin ploi slabe pe parcursul zilei însă noaptea o să plouă mai consistent și vântul va avea intensificări. Temperaturile cresc și vom avea o maximă de 14 grade iar pe timpul nopții se ating 7 grade.

Marți în primele ore ale zilei mai sunt înnorări și câțiva stropi de ploaie dar treptat se înseninează. Vântul se întețește pe timpul zilei dar va slabi în intensitate, iar spre seară se răcorește însă tot va fi cald pentru luna ianuarie.

Miercuri cerul va fi variabil și abia în noaptea de miercuri spre joi se mai adună norii și cresc șansele de ploaie slabă. Vântul va sufla cel mult moderat iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

 

Vremea la munte

 

La munte, sunt anunțate ploi dar la altitudini mari vor fi precipitații mixte și se vor strânge cantități de apă de 15…20 l/mp, mai ales în masivele sudice și în cele sud-vestice.

Vântul suflă tare, în zona montană înaltă, din Munții Banatului și din Carpații Meridionali, cu viteze la rafală de peste 85…95 km/h și zăpada va fi viscolită. Pe văi și în depresiuni dimineața va fi ceață iar temperaturile din stațiuni se mențin ridicate pentru luna ianuarie.

Luni atmosfera va fi închisă, vor fi precipitații mixte iar vântul va continua să sufle tare la înălțimi mari. Dimineața, pe văi și în depresiuni, vor fi condiții de ceață.

Marți înnorările persistă, va ninge la altitudini de peste 1.500 de metri iar în rest vor fi precipitații mixte și izolat se va depune polei. Local se va semnala ceață și vântul se va înteți pe creste.

Miercuri se anunță precipitații slabe, la început în Carpații Occidentali dar spre seară și în Carpații Meridionali. Va ninge la altitudini de peste 1.700 de metri iar în rest așteptăm lapoviță și depuneri de polei.

Sursa: Stirileprotv.ro