Vremea azi, 28 martie. Temperaturi scăzute, vânt puternic și ploi abundente în cea mai mare parte a țării - Știrile.eu

marți 28 martie 2023 7:38 AM

Vremea azi, 28 martie. Temperaturi scăzute, vânt puternic și ploi abundente în cea mai mare parte a țăriiMarți avem o zi tare neplăcută, cu vânt și ploi în cea mai mare parte a țării. Temperaturile încep să scadă.  

Doar în sud-estul României va fi mai cald decât ar trebui. Se vor atinge 22-23 de grade, în timp ce în vest vor fi cel mult 8-10 grade.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan vremea se menține caldă și astăzi. Maximele, în creștere față de luni, ajung la 22-23 de grade în Bărăgan. Vântul prinde putere, iar după prânz se adună norii și apar averse cu tunete, fulgere, poate și grindină.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se face mai cald decât ar fi normal. Temperaturile urcă până la 20-21 de grade.

Soarele se arată în prima parte a zilei. Apoi crește instabilitatea. Aversele ajung și în această zonă și vor fi însoțite de descărcări electrice.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina domină atmosfera închisă. O să plouă din când în cand și vântul devine mai insistent.

Maximele ajung pe la 15 grade, dar la noapte se răcește, iar ploile se transformă în lapoviță și chiar ninsoare.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță o zi mohorâtă, cu temperaturi în scădere și multe ploi. Se pornește și vântul, care poate atinge viteze de 70 km/h. Noaptea ne aduce valori ușor negative, lapoviță și ninsoare în unele zone.

În vestul țării se răcește simțitor. Luni au fost 17-18 grade, astăzi maximele nu mai trec de 12 grade. Cerul rămâne acoperit aproape toată țara. Continuă să plouă, iar vântul bate cu putere și sporește senzația de frig.

Ploile se extind și în centrul țării. Vor aduce cantități însemnate de apă, în special în zonele de munte. Pe creste vântul va depăși viteze de 90-100 km/h, iar la noapte o să ningă și o să fie viscol. Și tot după lăsarea nopții o să apară ceva ninsori și lapoviță și în zonele mai joase.

Și în Oltenia se schimba vremea: vin ploile și se intensifică vântul. În plus se răcește față de ieri, când au fost 18-19 grade. Marți maximele se opresc pe la 12-13 grade, iar la noapte cerul se degajează treptat.

În schimb, în ținuturile sudice, vremea rămâne caldă și astăzi. Temperaturile urcă până la 18-19 grade. Ploile ajung și aici, în special în a doua parte a zilei și vor fi averse, însoțite de fenomene electrice.

Vremea în București

În București mai prindem o zi cu vreme caldă. Se ating 19 grade, dar spre seară crește instabilitatea și apar aversele. Pot fi și descărcări electrice și intensificări ale vântului.
Noaptea aduce vreme bună și o minimă de 5-6 grade.

Vreme la munte

La munte o să plouă destul de mult și vântul o să bată cu putere. În zonele înalte vor fi rafale de peste 100 km/h și o să cadă lapoviță sau ninsoare. La noaptea se răcește accentuat, o să ningă în majoritatea masivelor, iar pe creste o să fie viscol.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea la munte, vremea,

Dată publicare: 28-03-2023 07:31

Stirileprotv.ro