Vremea azi, 27 mai. Averse zdravene în cea mai mare parte a ţării. Se vor strânge cantităţi însemnate de apă - Știrile.eu

sâmbătă 27 mai 2023 7:23 AM

Vremea azi, 27 mai. Averse zdravene în cea mai mare parte a ţării. Se vor strânge cantităţi însemnate de apăZiua de sambătă ne-aduce vreme instabilă şi averse zdravene în cea mai mare parte a ţării. Se vor strânge cantităţi însemnate de apă, iar ploile vor fi însoţite de fenomene meteo severe.

Maximele pornesc de la 20 de grade pe litoral şi în Bucovina şi ajung la 27…28 de grade în estul Munteniei şi în sudul Moldovei.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde instabilitatea creşte treptat. Mai târziu se adună norii şi apar averse consistente, însoţite de descărcări electrice. Vântul se înteţeşte în timpul ploilor, iar temperaturile se opresc la 24 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, mai ales în a doua parte a zilei o să plouă torenţial în unele zone. E posibil să cadă grindina şi să se formeze vijelii. Vor fi şi perioade însorite, iar vremea rămâne caldă şi se vor înregistra 27…28 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina aversele vin, cel mai probabil, tot după-amiază. Până atunci avem vreme mai bună, soare şi maxime de la 20 de grade la Suceava până la 27…28 de grade în zona Iaşiului.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ziua începe cu soare. După orele prânzului norii se înmulţesc şi o să plouă zgomotos, iar temperaturile ajung la 25 de grade pe la Satu Mare.

În ţinuturile vestice avem tot vreme instabilă. În a doua parte a zilei apar averse care vor lăsa în urmă cantităţi mari de apă. Vor fi şi descărcări electrice, vijelii, sau căderi de grindină. Maximele ating 26 de grade în zona Crisanei.

Şi în Transilvania vor fi perioade cu ploi torenţiale, însoţite de fenomene meteo severe. Nu lipsesc momentele însorite, iar temperaturile ajung la 26 de grade – pe la Alba Iulia.

În Oltenia atmosfera se menţine instabilă, iar sâmbătă apar alte serii de averse zdravene, cu tunete şi fulgere. Vor fi şi căderi de grindină, şi vijelii. Va fi cam răcoare pentru dată din calendar şi se vor înregistra cel mult 25 de grade, în zona Slatina.

În ţinuturile sudice avem perioade cu soare pe parcursul zilei. După-amiază se adună norii şi vin câteva reprize de ploi torenţiale, cu descărcări electrice, vijelii şi grindină. Temperaturile ajung la 27, poate chiar 28 de grade în estul Munteniei.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti instabilitatea creşte treptat. În a doua parte a zilei, apar averse zgomotoase, însoţite de intensificări de vânt. Maxima se opreşte la 26 de grade. La începutul nopţii vor mai fi ceva înnorări şi condiţii de ploaie. Spre dimineaţă temperatura coboară până la 15 grade.

Vremea la Munte

 

La munte găsim tot vreme instabilă. După orele prânzului se adună norii şi o să plouă destul de abundent, în majoritatea masivelor. O să fie şi descărcări electrice, şi căderi de grindină, iar vântul prinde putere în timpul ploilor.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: vremea azi, vremea la munte, vremea,

Dată publicare: 27-05-2023 07:18

Stirileprotv.ro