Vremea azi, 25 mai. Sunt anunțate ploi, vijelii și grindină. În ce regiuni ale țării este valabil avertismentul de vreme rea - Știrile.eu

joi 25 mai 2023 7:42 AM

Vremea azi, 25 mai. Sunt anunțate ploi, vijelii și grindină. În ce regiuni ale țării este valabil avertismentul de vreme reaAstăzi va fi cald, dar în vest, în sud, în est și în zona montană o să plouă abundent. Vor fi și vijelii și grindină și se vor strânge cantități mari de apă.

 

Maximele pleacă de la 21 de grade pe litoral și ajung la 29 de grade în sudul țării.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Instabilitatea crește treptat și mai târziu se adună norii și apar averse consistente, însoțite de descărcări electrice. Vântul se întețește în timpul ploilor, iar temperaturile se opresc la 25 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei norii se înmulțesc și în a doua parte a zilei o să plouă torențial în unele zone. E posibil să cadă grindina și să se formeze vijelii, cu rafale de 50-70 de km/h. Vor fi și perioade însorite, iar vremea rămâne caldă și se vor înregistra 27 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina aversele vin pe suprafețe mai restrânse – cel mai probabil tot după-amiaza. Până atunci avem vreme bună, soare și 27 de grade în termometre.

Citește și

cald primavara

În nordul Transilvaniei și în Maramureș soarele se arată trecător. După orele prânzului norii se înmulțesc și o să plouă zgomotos, iar temperaturile urcă tot până la 27 de grade.

În ținuturile vestice instabilitatea crește treptat. În a doua parte a zilei apar averse care – îndeosebi în zonele de deal și de munte – vor lăsa în urmă cantități mari de apă. Vor fi și descărcări electrice, vijelii, sau căderi de grindină. Maximele ating 26 de grade.

O să plouă și în Transilvania – mai abundent în zona Meridionalilor, pe unde sunt anunțate și fenomene meteo severe. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile ajung la 26 de grade – pe la Sfântu Gheorghe.

În Oltenia se mai răcorește puțin și vor fi cel mult 23 de grade. Atmosfera se menține instabilă, iar astăzi apar alte serii de averse torențiale, însoțite de tunete și fulgere. Se vor strânge peste 25-40 de litri de apă pe metru pătrat și vor fi și căderi de grindină și vijelii, cu rafale de până la 70 de km/h.

În ținuturile sudice avem perioade cu soare pe parcursul zilei. După-amiază se adună norii și vin câteva reprize de ploi torențiale, cu descărcări electrice, vijelii și grindină în unele zone. Temperaturile ajung la 29 de grade în estul Munteniei.

Vremea în București

În București avem vreme plăcută și caldă, cu 28 de grade în termometre. Spre seară se înnorează și o să plouă trecător. La noapte temperatura coboară până la 14 grade, iar spre dimineață mai vin câțiva stropi de ploaie.

Vremea la munte

La munte găsim tot vreme caldă, dar instabilă. În a doua parte a zilei apar averse torențiale însoțite de fenomene meteo severe. În intervale scurte de timp se vor strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea la munte, vremea,

Dată publicare: 25-05-2023 07:31

Stirileprotv.ro