miercuri 25 ianuarie 8:00 AM

       Abonare la google news

Vremea azi, 25 ianuarie. Temperaturi de iarnă în toată țara. Când ninge în București


Miercuri, avem soare în nord-vest şi centru, dar în rest se anunţă înnorări. Precipitaţiile vor fi slabe, sub formã de ploaie şi lapoviţa în Banat, Crisana şi pe litoral, iar în Moldova, Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea, va ninge.


Maximele se vor situa între minus 2 grade în depresiuni şi 6 grade în nord-vestul tãrii.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe-aici găsim atmosfera închisă şi precipitaţii sub toate formele. Vântul va fi destul de insistent, iar temperaturile continuă să scadă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim mulţi nori, dar apare puţin şi soarele printre nori. Predomina ninsorile şi se răceşte. Temperaturile trec cu greu de pragul îngheţului şi izolat va fi polei pe şosele.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, înnorările persistă şi se face mai frig. Dimineaţă mai sunt condiţii de ceaţă, apoi vă va ninge cam peste tot.

Citește și

vremea iarna 2022-2023

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem o zi însorită şi temperaturi de până la 6 grade. La noapte va ninge sporadic şi minimele ajung până la minus 6 grade.

În ţinuturile vestice, predmina vremea închisă, mai vin câteva ploi şi lapoviţa în Banat, Crisana şi vântul se intensifică în sudul Banatului.

În Transilvania, găsim vreme destul de bună, un pic de ceaţă dimineaţa şi soare cu nori mai târziu. Doar în zonele de munte, va ninge slabe şi pe suprafeţe restrânse, iar temperaturile ajung până la 2 grade în zona Alba Iulia. În noaptea următoare, la Miercurea Ciuc vor fi minus 11 grade.

În sud-vestul ţării, predomină vremea închisă. În primele ore ale zilei, izolat va fi ceata apoi vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Se răceşte şi vor fi cel mult 3 grade.

În ţinuturile sudice, găsim mulţi nori şi ninsori din loc în loc. Temperaturile scad uşor şi nu trec de 2 grade.

Vremea în București

 

În Bucureşti, miercuri predomină vremea închisă şi trecător s-ar putea să fulguiască sau să burniţeze. Vântul va sufla slab şi dupã prânz se vor înregistra în jur de 2 grade Celsius.
Joi, înnorările persistă şi se ating tot 2 grade. Spre seară, va ninge temporar, însă treptat ninsorile se vor transforma în lapoviţa şi ploaie şi vor fi condiţii de polei.

Vineri avem încă o zi urâtă şi precipitaţii consistente, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţa şi trecător ninsoare. Vântul va creşte în intensitate şi va ajunge la viteze de 45…55 km/h. Se încălzeşte uşor şi se ating 5 grade.

Sâmbăta atmosferă va fi mohorâtă, va ninge din când în când şi vântul va sufla mai tare în prima parte a zilei. Maximă se va situa în jurul a 2 grade, iar în noaptea de sâmbătă spre duminica minimă va ajunge la MINUS 2 grade.

Vremea la munte

La munte, cerul va fi variabil în zonele înalte, dar mai jos vor fi înnorãri şi ceatã. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, va ninge slab şi pe suprafeţe restrânse, iar vântul va avea intensificãri în Munţii Banatului.

Joi, va mai ninge slab în masivele sudice, dar spre seară ninsorile se înteţesc şi se va dpeune strat nou de zapda. În rest, va ninge doar sporadic.

Vineri, ninsorile vor cuprinde toate masivele şi vor fi mai consistente în estul Carpaţilor Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, pe unde şi vântul va avea intensificãri susţinute.

Sâmbăta, va ninge slab în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi temporar în celelalte masive. Vântul se intensifica, mai ales în zona Carpaţilor de Curbura.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea,

Dată publicare: 25-01-2023 07:58

Stirileprotv.ro