joi 24 noiembrie 7:15 AM

Abonare la google news

Vremea azi, 24 noiembrie. Regiunile în care sunt așteptate ploi și ninsori. Maximele zilei


Ziua de astăzi ne aduce vreme închisă. În vest, în nord-vest și în centru o să plouă slab, la altitudini mari ninge sau cade lapoviță și tot pe-acolo, dar și în sud-vest se întețește vântul.


Maximele pleacă de la 5 grade în centru și pe partea nordică și ajung la 13 grade în sud și în sud-est.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici avem condiții de ceață la începutul zilei și înnorări persistente mai târziu. Temperaturile scad puțin față de ieri și se opresc pe la 12…13 grade, dar și acestea sunt valori ridicate pentru data din calendar.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, ziua începe cu ceață în zonele joase. Cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei și la prânz nu vor fi mai mult de 12 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina urmează o zi cam neplăcută, cu ceață dimineața. Nici mai tărziu nu o să vedem soarele, iar dacă ceața se ridică maximele se încadrează între 5…8 grade. În caz contrar se vor înregistra valori mai mici de-atât.

Citește și

Vremea

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem tot vreme închisă. O să plouă slab, pe arii extinse, iar temperaturile scad față de ziua trecută și astăzi vor fi cel mult 6 grade.

Atmosfera mohorâtă găsim și în vestul țării: înnorări și ploi trecătoare, dar și lapoviță, și ninsoare – pe crestele munților. Pe-aici se răcește simțitor și, după cele 15 grade înregistrate ieri, astăzi maximele se opresc la 6 grade.

Aceeași situație o avem și în zona Transilvaniei: cerul rămâne acoperit și o să ploua slab în regiunile mai joase, în timp ce, la altitudini mari, ninge sau cade lapoviță. Vântul prinde putere în zona înaltă de munte și se mai răcește față de ziua trecută.

Și în Oltenia vor fi înnorări persistente, dar pe-aici nu prea sunt semne de ploaie. Se întețește, însă, vântul, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri și vor fi cel mult 11 grade.

În ținuturile sudice, pe la câmpie o să vedem puțin și soarele printre nori. În rest găsim tot atmosferă închisă, iar după lăsarea serii apar și câteva ploi slabe, pe spații mici. Pe-aici vremea se păstrează caldă și maximele ating 13 grade.

Vremea în București

În București, soarele se arată trecător, iar temperatura urcă până la 11 grade – o valoare mai ridicată decât ar fi normal. Vântul devine tot mai insistent și atinge viteze de 35…40 km/h. La noapte temperatura coboară până la 5 grade și s-ar putea să vina și 2…3 stropi de ploaie.

Vremea la munte

La munte vor fi înnorări și se face mai frig decât ieri. O să plouă slab în majoritatea masivelor, iar la altitudini mari se anunță ninsori sau lapoviță. Vântul mai are unele intensificări pe crestele Carpaților.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea la munte,

Dată publicare: 24-11-2022 07:07

Stirileprotv.ro