Vremea azi, 24 mai. Se face mai cald decât în mod obișnuit la această dată, în majoritatea zonelor - Știrile.eu

miercuri 24 mai 2023 7:29 AM

Vremea azi, 24 mai. Se face mai cald decât în mod obișnuit la această dată, în majoritatea zonelorMiercuri, ploile vin la început în Banat, Crișana și Maramureș, iar după-amiază o să plouă la munte și în Dobrogea. Se face mai cald decât în mod obișnuit la această dată, în majoritatea zonelor.

Maximele pornesc de la 21 de grade pe litoral și vor ajunge până la 29 de grade în Muntenia și în Moldova.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă în prima parte a zilei, însă spre seară se înnorează și o să plouă, mai ales în Dobrogea. Se încălzește ușor și la amiază vor fi 27 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei domină timpul frumos, avem soare în cea mai mare parte a zilei și temperaturile mai cresc puțin.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi plăcută, fără ploi. Norii apar doar trecător, se încălzește și maximele vor ajunge până la 28 de grade.

Citește și

vreme, cald, vara

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vor fi mai multe reprize cu averse zgomotoase. Ploile vin însoțite de tunete, fulgere, vor fi condiții de grindină și se pot strânge cantități mai importante de apă. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile scad puțin.

În vestul țării, ploile vin cu fenomene electrice, intensificări ale vântului, poate și grindină. Se vor strânge cantități de apă de peste 20 l/mp, mai ales în zonele de munte. Apare puțin și soarele printre nori, iar temperaturile se opresc pe la 25 de grade.

În Transilvania se anunță vreme bună și doar pe la munte o să plouă. Se face mai cald decât marți și la amiază vor fi în jur de 26 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, în zonele înalte, sunt anunțate ploi zgomotoase și cantități însemnate de apă. În rest predomină vremea frumoasă și o să plouă doar sporadic. Temperaturile mai cresc puțin și ajung la 27 de grade.

În ținuturile sudice găsim vreme frumoasă și caldă pentru aceasta perioada a anului. Maximele vor ajunge până la 28 de grade.

Vremea în București

În București, miercuri se face mai cald decât în mod normal la această dată. Se vor înregistră 28 de grade. Atmosfera va fi schimbătoare, iar din a doua parte a zilei sunt posibile averse cu fenomene electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vremea la munte

La munte, miercuri, norii se adunã treptat. După-amiază și seara, în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, vor fi averse consistente, condiții de grindină, vijelii și cantități de apă de peste 15-20 l/mp. Temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele de marți.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea la munte, cum va fi vremea, vremea,

Dată publicare: 24-05-2023 07:25

Stirileprotv.ro