marți 24 ianuarie 7:43 AM

       Abonare la google news

Vremea azi, 24 ianuarie. Maximele vor atinge 10 grade Celsius


Marți, vremea continuă să se răcească, dar în vest, în nord-vest şi în centru încă avem valori peste mediile perioadei.


Pe partea sudică şi în ţinuturile estice apar precipitaţii slabe, iar vântul se înteţeşte în sud, în sud-est şi pe crestele munţilor. Maximele pleacă de la 0 grade în depresiuni şi ajung la 10 grade în Maramureş.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă închisă, cu ploi slabe sau burniţă în unele zone. Se poate forma polei, iar maximele rămân la valori similare cu cele de ieri şi ajung la 4 grade.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem temperaturi normale, de cel mult 3 grade. O să picure trecător, iar pe seară şi la noapte o să cadă puţină lapoviţă.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem tot vreme de iarnă, cu lapoviţa pe timpul zilei şi ninsori după lăsarea serii. Maximele, la fel ca ziua trecută, nu trec de 3 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem o zi plăcută, cu soare şi câţiva nori inofensivi. Se mai răceşte şi, după cele 16 grade înregistrate luni, marți maximele se opresc la 10 grade – dar şi acestea sunt valori ridicate pentru dată din calendar.

Vreme caldă găsim şi în vestul României, chiar dacă temperaturile mai scad faţă de ziua trecută. Marți vor fi cel mult 8 grade, iar în zona Banatului o să picure trecător sau o să burniţeze.

Şi în Transilvania găsim temperaturi ridicate, mai ales în vestul provinciei, pe unde se vor atinge 6 grade. Vedem puţin şi soarele printre nori, iar în zona montană apar ceva fulguieli. La noapte minimele ajung la -8 grade în depresiuni.

În Oltenia se anunţă o zi mai rece decât luni, când s-au atins 7 grade. Marți maximele se opresc la 4 grade, din când în când picura trecător sau burniţează, iar vântul are unele intensificări.

Şi în ținuturile sudice va fi o zi cam mohorâtă, cu vânt alert şi condiţii de burniţa în unele zone. Se poate forma polei, iar temperaturile, la fel ca ziua trecută, se menţin la valori normale pentru acest moment al anului.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti avem atmosferă închisă: s-ar putea să burniţeze, iar vântul va fi destul de insistent. Maxima ajunge pe la 3 grade – o valoare normală pentru această perioadă. La noapte apar ceva condiţii de fulguială şi minimele ating 1 grad în centrul oraşului şi -2 grade la periferie.

Vremea azi, la munte

La munte se înnorează în masivele sud-vestice, pe unde mai vin câteva ninsori. În Meridionali şi în Orientali fulguieşte trecător, iar vântul prinde putere la altitudini mari. În restul zonei montane se arata şi soarele, însă temperaturile din staţiuni scad faţă de luni.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, miercuri avem o zi mohorâtă şi, trecător, s-ar putea să mai cadă burniţa sau să fulguiască. Vântul se mai domoleşte şi vor fi cel mult 2 grade.

Înnorările persistă şi joi, când e posibil să fulguiască puţin. Vântul prinde putere, iar în noaptea de joi spre vineri ninge sau cade lapoviţă.

Ziua de vineri ne aduce tot atmosferă închisă. Apar precipitaţii sub toate formele, destul de însemnate cantitativ, iar vântul se înteţeşte şi atinge viteze de până la 45 de km/h.

La munte, miercuri vremea continua să se răcească şi prindem atmosferă schimbătoare, cu ninsori slabe, pe spaţii mici.

Joi mai apar ceva înnorări, poate şi câţiva fulgi de zăpadă. Vedem puţin şi soarele printre nori, iar în noaptea următoare ninsorile se extind în masivele sudice şi în cele estice.

Ziua de vineri ne aduce vreme închisă şi o să ningă în toată zona montană. În estul Meridionalilor şi în Carpaţii Orientali apar ninsori destul de consistente, iar vântul are intensificări mai ales pe crestele Carpaţilor de Curbură.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea la munte, vremea,

Dată publicare: 24-01-2023 07:36

Stirileprotv.ro