Vremea azi, 23 martie. Maximele vor ajunge la 20 de grade Celsius - Știrile.eu

joi 23 martie 2023 7:31 AM

Vremea azi, 23 martie. Maximele vor ajunge la 20 de grade CelsiusJoi se îndreaptă vremea şi se încălzeşte în majoritatea zonelor. În ţinuturile sudice şi la munte mai pot să apară câţiva nori de ploaie. Maximele pleacă de la 12-13 grade pe litoral şi ajung la 20 de grade în Moldova.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare şi condiţii de ceaţă la începutul zilei. Este posibil să picure în unele zone, dar la capitolul temperaturi stăm mai bine decât miercuri. Se vor atinge 15-16 grade. Doar pe litoral o să fie mai răcoare.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se înnorează din când în când şi s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată. În ansamblu avem vreme bună şi temperaturi în creştere. Miercuri au fost 13 grade, joi maximele ajung la 17-18 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă o zi frumoasă şi mai caldă decât miercuri. Dimineaţa s-ar putea să apară ceaţă pe la câmpie, dar amiaza aduce soare şi până la 20 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş este o dimineaţă cam rece, dar soarele încălzeşte rapid atmosfera. Vântul adie plăcut şi temperaturile ajung la 17-18 grade – valori mai potrivite pentru luna aprilie.

Vreme caldă şi frumoasă găsim şi în vestul României. Norii apar destul de rar. Atmosfera devine foarte plăcută la orele amiezii, când se ating 18-19 grade.

În Transilvania este cam frig dimineaţa, mai ales în depresiuni. Vremea se încălzeşte însă pe timpul zile şi maximele ajung la 16, poate 17 grade. Doar pe la munte se mai adună norii şi nu este exclus să vină o ploaie trecătoare.

În Oltenia mai sunt ceva înnorări şi condiţii de ploaie în prima parte a zilei. Cerul se degajează mai târziu şi se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Temperaturile urcă până la 18 grade.

În sudul ţării, miercuri a plouat şi am avut o zi cam rece, cu 11-12 grade. Joi o să fie mult mai bine. Norii se risipesc treptat şi se încălzeşte simțitor. Vor fi 16-17 grade pe la amiază.

Vremea azi, în Bucureşti

Se încălzeşte şi în zona Capitalei. Mai apar ceva înnorări la începutul zilei, dar fără ploi. Apoi se arată soarele. Vântul rămâne domol şi temperatura urca până la 17 grade. Noaptea ne-aduce vreme bună şi o minimă de 5-6 grade.

Vremea azi, la munte

Temperaturile cresc şi în zonele de munte. Norii apar în treacăt. Pot să aducă şi câţiva stropi de ploaie, dar în ansamblu avem soare şi atmosferă plăcută. Încălzirea vremii duce însă la topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini mari este risc de avalanşă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, vineri se face şi mai cald. Se vor atinge 20 de grade şi o să avem vreme frumoasă şi atmosferă foarte plăcută după prânz.

Sâmbăta temperaturile continuă să crească şi ajung la valori de lună mai. Amiaza ne-aduce soare, 23 de grade în termometre şi un vânt ceva mai activ.

Vremea rămâne caldă şi duminică. Maxima ajunge la 20 de grade. Vântul devine mai insistent, iar spre seară se adună norii şi apar averse, posibil însoţite de tunete şi fulgere.

La munte, vineri se mai încălzeşte puţin şi o să avem o zi foarte plăcută, cu soare în toată zona montană. Noaptea este posibil să plouă în Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Sâmbătă se schimbă vremea. Se răceşte şi o să plouă în majoritatea masivelor. În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe creste s-ar putea să cadă lapoviţă şi ninsoare.

Duminică se face mai frig. Vin alte precipitaţii şi se intensifică vântul. În zonele înalte o să ningă. În rest o să plouă sau o să fie lapoviţă.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea la munte, vremea,

Dată publicare: 23-03-2023 07:22

Stirileprotv.ro