Vremea azi, 23 mai. Se face mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă. Maximele pleacă de la 20 de grade - Știrile.eu

marți 23 mai 2023 7:15 AM

Vremea azi, 23 mai. Se face mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă. Maximele pleacă de la 20 de gradeMarți, vremea va fi puțin mai caldă decât ar fi normal. O să plouă torențial pe partea vestică, în ținuturile sudice și la munte, pe unde vor fi și condiții de grindină și vijelii.

Maximele pleacă de la 20 de grade în depresiuni și la malul mării și ajung la 27-28 de grade în sud și în sud-est.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan, ziua începe cu soare, dar, mai târziu, îndeosebi în zona Dobrogei, vor fi ceva înnorări și averse. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de luni.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem atmosferă însorită, dar nu e exclus să vină și câțiva stropi de ploaie, mai către seară. Vremea rămâne caldă și se vor înregistra 27 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei. Vântul adie plăcut, iar temperaturile, în ușoară creștere față de ziua trecută, ajung la 26 de grade.

Citește și

Ploi

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, după-amiază norii se înmulțesc și apar averse zgomotoase în unele zone. Până atunci avem vreme frumoasă, cu maxime de până la 26 de grade.

În ținuturile vestice, instabilitatea crește treptat. Îndeosebi în a doua parte a zilei o să plouă torențial. Vor fi și descărcări electrice și căderi de grindină, și s-ar putea să se formeze vijelii.

În Transilvania este frig acum, dimineață, mai ales în depresiuni, pe unde temperaturile au coborât până aproape de pragul înghețului. Urmează o zi frumoasă, cu soare și câțiva nori. În zona Meridionalilor apar și câteva averse, iar maximele ating 26 de grade.

În Oltenia se încălzește și se vor înregistra tot 26 de grade. Nu lipsesc perioadele cu soare, însă după-amiază și seara, norii se înmulțesc și o să plouă torențial. Vor fi tunete și fulgere, s-ar putea să cadă grindină și să se formeze vijelii.

În ținuturile sudice prindem atmosferă însorită și caldă, cu temperaturi de până la 28 de grade. După prânz, în estul Munteniei, se adună norii și o să vină câteva averse zgomotoase și abundente.

Vremea în București

În București avem o zi frumoasă și caldă, cu cer mai mult senin dimineața și noaptea. În timpul zilei apar niște nori inofensivi, iar maxima atinge 28 de grade. La noapte, temperatura coboară până la 14 grade.

Vremea la munte

La munte, instabilitatea persistă în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor. După-amiază și seara se înnorează și, pe arii extinse, vin averse abundente, însoțite de descărcări electrice. E posibil să cadă și grindină, iar vântul se întețește în timpul ploilor. În celelalte masive găsim vreme mai bună.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea la munte, cum va fi vremea, vremea,

Dată publicare: 23-05-2023 07:05

Stirileprotv.ro