vineri 20 ianuarie 7:25 AM

       Abonare la google news

Vremea azi, 20 ianuarie. O nouă zi cu temperaturi de primăvară, dar va ploua în aproape toată țară


Vremea se răcește astăzi în jumătatea nord-vestică. În rest, avem încă o zi foarte caldă pentru luna ianuarie. Maximele pleacă de la 1 grad în Dealurile de Vest și ajung la 18 grade în sud-estul României.


Vremea în țară

Ploile cuprind majoritatea zonelor. În vest și centru apare lapoviță, iar la munte ninge viscolit.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, atmosfera se menține închisă. Vântul bate cu putere, iar ploile apar mai ales în a doua parte a zilei și pot fi însoțite de fenomene electrice. Ieri au fost 20…21 de grade. Astăzi maximele ajung la 17, poate 18 grade- valori de luna Aprilie.

Și mai sus, în Moldova sudica și în nordul Munteniei vă fi în continuare exagerat de cald pentru aceasta perioada. Se vor atinge 16…17 grade, dar vom avea o zi cam mohorâtă, cu vânt activ și ploi.

Citește și

vreme munte

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, găsim vreme destul de neplăcută, cer acoperit și multe ploi. La Suceava, temperaturile pierd vreo 10 grade față de ieri. În schimb, în Bacău și în Iași se face din nou foarte cald și se ating 14…16 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se face mai frig decât. Va fi înnorat, o să plouă din când în când, iar în unele zone, mai ales pe timpul nopții, o să cadă lapoviță.

În ținuturile vestice se răcește accentuat. După cele 13 grade de ieri, astăzi maximele NU mai trec de 4…5 grade. O să plouă și aici, apare trecător și lapoviță, iar la noapte se ating în jur de zero grade.

Temperaturile scad și în Transilvania, dar încă avem valori nefiresc de mari pentru acest moment al anului. Pe aici găsim vreme închisă, multe ploi și ninsori consistente în zonele de munte. Pe creste, vântul depășește 100 km/h și asta înseamnă viscol puternic.

În Oltenia continuă să plouă. Se intensifică și vântul, iar temperaturile scad simțitor, dar tot va fi mai cald decât ar trebui. La Craiova sunt anunțate 8 grade, față de cele 19 înregistrate ieri.

Nici în ținuturile sudice nu prea zărim soarele. Ploile ajung și aici, vântul continuă să agite atmosfera, iar temperaturile pierd 5…6 grade față de ieri. Vremea rămâne însă neobișnuit de caldă pentru data din calendar.

Vremea în București

Și în București, se așteaptă o răcire a vremii, dar tot va fi foarte cald pentru o zi de Ianuarie. Ieri s-a atins un nou recod de temperatură: 20,9 grade la Băneasa. Astăzi vor fi 16 grade și o să plouă mai ales spre seară și la noapte. Pot să apară și fenomene electrice, iar vântul rămâne destul de insistent.

Vremea la munte

Temperaturile scad și la munte, dar se mențin peste valorile normale. Ninsorile vor aduce un strat consistent de zăpadă, iar pe creste o să fie viscol. În zona înaltă din masivele sudice vor fi rafale puternice de vânt, de peste 100 km/h.

Stirileprotv.ro