Vremea azi, 15 martie. Temperaturile încep să scadă. Sunt anunțate ploi în mai multe regiuni - Știrile.eu

miercuri 15 martie 2023 7:25 AM

Vremea azi, 15 martie. Temperaturile încep să scadă. Sunt anunțate ploi în mai multe regiuni


Miercuri temperaturile încep să scadă, dar va fi în continuare mai cald decât ar trebui.

Ploile apar mai întâi în Banat, în Crișana și în Maramureș, iar spre seară ajung și în vestul Transilvaniei și al Olteniei.


În sudul și în estul României găsim vreme mai bună, iar maximele pleacă de la 8-9 grade în Banat și Crișana și ajung la 16 grade în zona Munteniei.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme schimbătoare și temperaturi puțin mai mici decât marți. Vântul devine mai insistent și la amiază vor fi cel mult 15 grade în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se înnorează din când în când, dar nu o să plouă. Apare și soarele printre nori, iar vântul se intensifică și va ajunge la viteze de peste 55 de km/h. Temperaturile, în scădere ușoară față de ziua trecută, se opresc pe la 13 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim înnorări, scurte perioade cu soare și un vânt mai insistent. La noapte cerul va fi acoperit de nori, o să plouă, iar în zonele de munte apar ninsorile. După prânz se ating 10 grade la Suceava și 14 grade la Iași.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță o zi neplăcută, cu mulți nori și ploi din loc în loc. Vântul va crește în intensitate și temperaturile scad cu 5-6 grade față de marți.

Plouă și în ținuturile vestice, iar vântul va agita atmosfera cu viteze de peste 50-55 km/h. La noapte va continua să plouă, iar în Carpații Occidentali vor fi ninsori consistente. La amiază temperaturile ajung până la 10 grade.

În Transilvania cerul va fi acoperit de nori, dar ploile apar mai ales pe timpul nopții. În zonele de munte, la altitudini mari sunt precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul suflă mai tare pe crestele montane. Temperaturile scad ușor și vor ajunge până la 14 grade.

În sud-vestul țării predomină vremea închisă, dar apare puțin și soarele. O să plouă la început în vestul Olteniei dar spre seară și la noapte ploile se vor extinde și în celelalte zone. Maximele vor ajunge până la 13 grade.

În ținuturile sudice găsim vreme schimbătoare. Spre seară și la noapte se înnorează și o să plouă din loc în loc. Temperaturile mai scad puțin și se ating 14 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București avem tot vreme caldă pentru mijlocul lunii martie. Se înnorează din când în când, dar nu o să plouă și maxima ajunge la 15-16 grade. La noapte cerul va fi acoperit de nori, o să picure puțin și se mai încălzește.

Ziua de joi aduce înnorări, o să plouă din când în când și vântul va crește în intensitate. Se răcește semnificativ și maxima nu mai trece de 9 grade Celsius.

Vineri se încălzește ușor și după prânz se vor atinge 12 grade. Dimineața mai sunt ceva înnorări, apoi se arată soarele și atmosfera va fi plăcută. Vântul va fi activ, iar în noaptea următoare minima va ajunge pe la 2 grade.

Sâmbătă atmosfera va fi schimbătoare și maxima se oprește tot la 12 grade. În noaptea de sâmbătă spre duminică se încălzește ușor și minima va ajunge pe la 4 grade.

Vremea la munte

În zonele de munte vremea se răcește. Se înnorează treptat, o să plouă în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor, iar la altitudini mari, o să cadă lapoviță și ninsoare. La noapte precipitațiile cuprind majoritatea masivelor și vor fi îndeosebi ninsori.

Joi se face mai frig. Vedem puțin soarele printre nori, dar în unele zone continuă să ningă. Vântul se întețește și atinge viteze mai mari pe creste.

Vineri temperaturile cresc ușor. Vremea se îndreaptă, se arată soarele în majoritatea zonelor de munte și vântul suflă mai tare la altitudini mari.

Sâmbătă se încălzește în majoritatea zonelor montane. Predomină vremea frumoasă, vântul va fi intens pe creste, iar pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea la munte, vremea,

Dată publicare: 15-03-2023 07:20

Stirileprotv.ro