Vremea azi, 14 martie. Ne așteaptă o zi frumoasă și temperaturi în creștere, de până la 19-20 de grade în vest - Știrile.eu

marți 14 martie 2023 7:25 AM

Vremea azi, 14 martie. Ne așteaptă o zi frumoasă și temperaturi în creștere, de până la 19-20 de grade în vest


Ziua de marți ne aduce vreme frumoasă și temperaturi în creștere față de luni, de la zece grade pe litoral și în Deltă, până la 19-20 de grade în partea vestică.

Norii apar sporadic, însă vântul se întețește în ținuturile estice, în vest și la munte.


Vremea în țară 

În Dobrogea și Bărăgan găsim soare în cea mai mare parte a zilei. Vântul adie plăcut, iar maximele se încadrează între 10 grade la malul mării și în Delta Dunării, și 15 grade în Bărăgan.

O situație similară găsim și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Domină atmosfera însorită și, după prânz, se ating 14 grade. Vântul se întețește și suflă cu 45-55 de km/h. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă, cu 17 grade la amiază. Nu prea vedem norii, însă vântul prinde putere în toată provincia și atinge viteze mai mari în zona montană înaltă.

Foarte cald va fi și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, pe unde temperaturile urcă până la 18 grade. Soarele strălucește toată ziua, însă la noapte se înnorează, iar spre dimineață s-ar putea să picure trecător.

Citește și

termometru

În ținuturile vestice urmează o zi foarte frumoasă, cu soare, câțiva nori, și temperaturi nefiresc de mari pentru data din calendar. Se pot atinge chiar și 20 de grade pe timpul zilei, însă vântul suflă destul de tare, cu până la 55 de km/h.

În Transilvania avem o dimineață foarte rece mai ales în depresiuni, pe unde a căzut bruma. Soarele încălzește rapid atmosfera, iar maximele ajung la 18 grade, pe la Alba Iulia. Vântul devine mai insistent în zona montană, iar la altitudini mari, rafalele pot depăși 80 de km/h.

Și în Oltenia avem brumă la începutul zilei, în zonele deluroase. Norii apar destul de rar, iar atmosfera devine plăcută după prânz, când termometrele vor indica 14-15 grade. La noapte se adună câțiva nori de ploaie în vestul provinciei.

În ținuturile sudice, acum, dimineață, a căzut bruma în zonele de deal. Peste zi avem soare generos, vânt domol și temperaturi foarte ridicate, de până la 17 grade, în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București urmează o zi însorită și mai caldă decât luni, cu 17 grade pe la amiază. La noapte, minimele ajung la două grade în centrul orașului. La periferie vor fi minus două grade și, tot pe-acolo, apar ceva condiții de brumă.

Vremea la munte

Vremea se încălzește și la munte, pe unde se anunță o zi frumoasă, cu soare în toate masivele. Vântul prinde putere, iar pe creste suflă cu peste 70-80 de km/h. La noapte s-ar putea să picure trecător în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea in Bucuresti, vremea in urmatoarele zile, vremea,

Dată publicare: 14-03-2023 07:14

Stirileprotv.ro