Vremea azi, 11 martie. Sunt anunțate ploi și rafale de vânt în majoritatea regiunilor țării - Știrile.eu

sâmbătă 11 martie 2023 7:27 AM

Vremea azi, 11 martie. Sunt anunțate ploi și rafale de vânt în majoritatea regiunilor țării


Sâmbătă avem vreme închisă, cu ploi și un vânt insistent în majoritatea zonelor. În vest, în nord-vest și în centru se răcește și vor fi zone în care maximele se opresc la 7 grade.

 

În restul țării atmosfera rămâne caldă și temperaturile ajung la 17-18 grade în est și în sud-est.


Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme închisă, dar caldă, cu maxime de până la 16 grade. O să plouă destul de mult, se pot strânge peste 15 litri de apă pe metru pătrat, iar vitezele vântului depășesc 50-70 de km/h.

Temperaturile se mențin ridicate și în Moldova sudică și în nordul Munteniei, pe unde se ating 17, poate chiar 18 grade după prânz. Nu prea vedem soarele, vin și câteva reprize de ploaie, iar vântul are intensificări pe tot parcursul zilei.

Vreme caldă găsim și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Se înnorează, o să plouă și vântul agită atmosfera: la munte suflă cu 70-80 de km/h, iar la altitudini mari viscolește ninsoarea cu viteze de peste 110 km/h.

Citește și

meteo iarna cald soare

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se răcește și temperaturile se opresc la 9 grade. Se anunță o zi destul de neplacută, cu înnorări, ploi și un vânt destul de insistent.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice: cer mai mult noros, câteva reprize de ploaie și până la 8 grade în termometre. Vântul se întețește în toată provincia și atinge viteze mai mari în zona înaltă de munte.

Temperaturile scad și în zona Transilvaniei, pe unde vor fi cel mult 11 grade. Ploile apar și aici, iar la munte, treptat, se transformă în ninsori. Pe creste va fi viscol puternic, dar intensificări ale vântului vor fi și în restul provinciei.

În Oltenia temperaturile se mențin ridicate și ajung la 16 grade. Vor fi înnorări persistente, o să plouă, iar vântul agită atmosfera cu 50-70 de km/h. La noapte norii se mai risipesc, dar se răceste și minimele se apropie de zero grade.

Și în ținuturile sudice avem o zi mohorâtă, cu înnorări, ploi și un vânt destul de nervos atât pe timpul zilei, cât și la noapte. Atmosfera se menține caldă pe timpul zilei, când termometrele vor indica 16 grade, însă peste noapte se răcește și minimele ating pragul înghețului.

Vremea în București

În București rămânem cu vremea caldă și se vor înregistra 17 grade. Vedem puțin soarele printre nori, după-amiază cresc șansele de ploaie, iar vântul suflă cu peste 50 de km/h. La noapte se face mai frig decât noaptea trecută și temperatura coboară până la 3 grade.

Duminică se răcește și vor fi 12 grade – o valoare apropiată de normalul perioadei. Avem atmosferă schimbătoare, iar vântul mai pierde din intensitate.

Săptămână viitoare începe cu vreme frumoasă. Norii apar sporadic, vântul adie plăcut și maxima ajunge la 13 grade.

Marți se face mai cald și se vor atinge 17 grade – o valoare ridicată pentru mijlocul lunii martie. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar peste noapte minima ajunge la 4 grade.

Vremea la munte

La munte temperaturile scad în masivele vestice și nord-vestice. Cerul rămâne acoperit și, treptat, precipitațiile se transformă în ninsori. Vântul suflă cu peste 80 de km/h, iar pe creste viscolește ninsoarea cu rafale de peste 110 km/h.

Duminică continuă să se răcească și ajungem la normal cu temperaturile. Vremea se îndreaptă și doar pe spații mici o să mai fie ceva fulguieli. Vântul se domolește în majoritatea masivelor și doar pe crestele Meridionalilor vor mai fi unele intensificări.

Luni temperaturile încep să crească și vremea se menține frumoasă. Vântul prinde putere în zonele înalte ale masivelor nordice și vestice.

Marți vremea devine caldă pentru acest moment al anului. Domină atmosfera însorită, iar vântul mai are unele răbufniri pe crestele munților.

Sursa: Pro TV

Etichete: vremea azi, vremea la munte, vremea,

Dată publicare: 11-03-2023 07:22

Stirileprotv.ro