joi 1 decembrie 11:44 AM

       Abonare la google news

Vila Sacha Roman, sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11, se deschide pentru public între 4 şi 24 decembrie


Vila Sacha Roman, sediul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, se transformă în Casa Colindelor şi se deschide pentru public. Madrigal – Casa Colindelor va putea fi vizitată din 4 până pe 24 decembrie pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11 din Bucureşti, de luni până duminică, potrivit news.ro.


Vizitatorii vor putea să îşi programeze un tur ghidat, care va recrea povestea culturală şi sonoră a Crăciunului în România postbelică, trecând prin istoria de aproape 60 ani a ansamblului, care, la trei ani de la înfiinţare, în 1966, în plină dictatură, a redat Crăciunul românilor.

Orarul de vizitare, programările şi biletele sunt disponibile pe platforma Bilete.ro, la LINK https://www.bilete.ro/madrigal-casa-colindelor/

„În pragul Crăciunului şi a aniversării de 60 de ani de existenţă a Corului Madrigal, transformăm sediul nostru într-o capsulă a timpului. Este vorba despre un spectacol, o experienţă interactivă şi senzorială ce va purta publicul prin decenii, istorii, emoţii şi amintiri. Madrigalul este echivalent, pentru români, cu serbarea Crăciunului, interzisă de regimul comunist în sens spiritual, dar posibilă prin sunetul colindelor cântate cu atât de mult curaj de corul nostru. Casa Colindelor este un demers prin care reamintim omenilor unde nu ar trebui să ne întoarcem vreodată, dar mai ales cât de mult poate schimba societatea un demers cultural, muzical, precum a făcut Marin Constantin în 1966” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi realizatorul conceptului Casa Colindelor.

Conceptul Madrigal – Casa Colindelor este creat de Emil Pantelimon, scenografia – Vladimir Turturica. Light design – Alin Popa, video mapping – Dorin Popovici.

Stiripesurse.ro