VIDEO Trecere de pietoni între două terenuri agricole. „Cineva o să traverseze și o sa intre într-un lan de porumb” - Știrile.eu

duminică 19 martie 2023 7:00 PM

VIDEO Trecere de pietoni între două terenuri agricole. „Cineva o să traverseze și o sa intre într-un lan de porumb”


Trecere de pietoni în mijlocul unui câmp. Se întâmplă în județul Iași, unde marcajul proaspăt leagă două terenuri agricole. Nu sunt trotuare în zonă și u sunt drumuri care să se intersecteze cu cel principal. Autoritățile locale au, totuși, o explicație.


Reabilitarea drumului județean din comuna ieșeană Movileni, o lucrare așteptată de oameni, i-a nemulțumit însă atunci când au văzut că a fost trasată o trecere de pietoni care nu duce nicăieri.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: De-o parte și de alta a trecerii de pietoni care leagă două terenuri agricole din comună sunt rigole. Nici măcar nu au fost amenajate podețe. Prin urmare, pietonii ar trebui să treacă prin șanțuri dacă își doresc să traverseze pe aici.

Oamenii sunt nemulțumiți:

-E un câmp și aici, uitați, e teren agricol. Cineva o să traverseze și o sa intre într-un lan de porumb, presupun. Nu știu cum ar putea sa treacă peste rigola asta, atât de adâncă, un copil.

*

-Au făcut-o degeaba, efectiv. Nu știu cum s-au gândit sa o facă aici. Pur și simplu au făcut-o ca să fie.

*

-E fără sens, fără sens. Efectiv, fără sens.

– Se poate traversa pe acolo? Cum e pentru pietoni, pentru șoferi?

– Cine traversează pe acolo? Câinii, oile?

*

-E caraghioasă, ca toate chestiile astea făcute de drumari la noi.

Și nu e singurul exemplu. La un kilometru distanță, scenariul se repetă.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: În satul Iepureni din aceeași comună, o trecere de pietoni asemănătoare a fost trasată tot dintr-un șanț în altul. În acest capăt al trecerii, după cum se poate vedea, este tot câmp.

*

-Nu-s utile pentru nimeni. Aici intri în casa omului, dar trebuie să cobori în șanț și acolo în grâu, în câmp.

Autoritățile locale se apără și spun că au primit toate avizele pentru aceste treceri.

Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași: În zonele în care s-a identificat nevoia de a traversa de pe-o parte pe cealaltă s-a încercat a se da o soluție pentru cetățeni. Între linia de margine și rigolă sunt 40 de centimetri, 50 de centimetri pe care se poate circula.

În plus, spun autoritățile, trecerea din câmp are în apropiere o stație de autobuz, iar legea prevede existența unei astfel de trecere în proximitate. Având în vedere ca drumul este în pantă, au decis să o traseze la câteva zeci de metri distanță.

Editor : M.B.


Digi24.ro