marți 24 ianuarie 4:11 PM

       Abonare la google news

VIDEO EXCLUSIV. Daniel Oprița, vot de încredere pentru Mirel Rădoi. Antrenorul Stelei crede că fostul selecționer poate să-i calce pe urme lui Cosmin Olăroiu. „E un prim pas!”


Daniel Oprița, fost coleg cu Mirel Rădoi în perioada 2002-2007, a vorbit despre noua destinație a fostului selecționer. Tehnicianul din Ghencea este de părere că, în viitor, olteanul poate să îi calce pe urme lui Cosmin Olăroiu în fotbalul din Asia.


„Cred că poate merge pe urmele lui Cosmin Olăroiu”

Mirel Rădoi a devenit antrenorul formației Al Tai, ocupanta locului 9 din campionatul Arabiei Saudite. Pentru fostul selecționer, echipa din zona arabă este doar a treia, la nivel de club, din CV, după experiențele de la FCSB și Universitatea Craiova.

Daniel Oprița, fost coleg cu Mirel Rădoi, a vorbit, la Playsport LIVE, despre angajamentul pe care acesta și l-a luat în Asia.

E un om respectat, ca fost fotbalist, în acea zona. Cred că asta urmărea și el, să-și facă intrarea ca antrenor acolo. E un prim pas. Eu cred că poate merge pe urmele lui Cosmin Olăroiu, ca performanță, în acea zonă. Îi urez baftă pe această cale. Sunt sigur că va avea rezultate. Știm cât e de pasionat și cât de mult muncește.”

Cosmin Olăroiu este o adevărată legendă în fotbalul din Asia, cu precădere în zona arabă.

Antrenorul de 53 de ani a cucerit 15 trofee în Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Dintre acestea, cinci sunt titluri naționale. În plus, se adaugă și campionatul cucerit în Superliga Chinei, din 2020, cu Jiangsu Suning.

Pe de altă parte, Mirel Rădoi are și el experiență în zona arabă, dar ca fotbalist. În perioada 2009-2015, a fost legitimat la formațiile Al Hilal, Al Ain, Al Ahli sau Al Arabi.

„Mi s-a spus că, dacă terminăm în primele 2, vom merge la TAS”

Steaua este liderul autoritar al ligii secunde. „Militarii” din Ghencea au acumulat 33 de puncte în primele 16 etape însă, pe întreg parcursul sezonului, echipa s-a aflat în vârful clasamentului.

Totuși, fără o schimbare a legii sportului, formația bucureșteană este în incapacitate de promovare la capătul stagiunii.

Antrenorul Stelei a abordat subiectul promovării în Superligă. Acesta a menționat că, deși sunt șanse foarte mici, conducerea bucureștenilor va face apel la TAS la capătul stagiunii.

De la club mi s-a spus că, dacă terminăm în primele 2, vom merge la TAS. Totuli, din ce am vorbit cu oameni care se pricep, nu există șanse mari nici la TAS. De asemenea, și dacă se schimba legea sportului în martie, tot e greu, nu este valabil. Nu mă dau bătut, chiar dacă nu avem drept de promovare, vreau să terminăm pe primul loc, indiferent de situație. Nu este ușor. Noi, și eu, și jucătorii, trebuie să ne facem meseria. Cât timp avem condiții bune, trebuie să dăm înapoi clubului.”

Playsport.ro