marți 24 ianuarie 10:01 AM

       Abonare la google news

VIDEO EXCLUSIV. Daniel Oprița, pro-Pintilii în „războiul licențelor”. „Eu n-am văzut antrenorii mari să se plângă de acest lucru” Răspuns pentru Dan Petrescu: „Atunci se putea, acum nu?”


Daniel Oprița, antrenorul Stelei, a vorbit despre situația care a agitat apele în fotbalul românesc: antrenorii fără licență PRO. Într-o intervenție la Playsport LIVE, tehnicianul din Ghencea a ținut partea celor care, deși nu posedă o astfel de licență, au rezultate.


„M-am săturat de discuțiile astea. Nu l-am văzut pe Olăroiu să se plângă de acest lucru”

Începutul lui 2023 este marcat de problema antrenorilor fără licențe PRO din fotbalul românesc.

Într-o intervenție la Playsport LIVE, Daniel Oprița, tehnicianul Stelei, a vorbit despre subiect.

M-am săturat de discuțiile acestea. Eu nu am nimic împotriva lui Croitoru, Pintilii, Poenaru sau alt antrenor. Un club, dacă are încredere în mine, mă ia și dacă sunt 200 de antrenori fără licență. Poate unii se supără, totuși, nu din cauza lui Croitoru nu antrenează un tehnician care tot plânge prin ziare la FC Argeș. Dacă nu era Croitoru, îl punea pe Prepeliță sau Poenaru. Astea sunt doar motive, motive pentru a se plânge. Eu n-am văzut antrenorii mari să se plângă de acest lucru. Nu l-am văzut pe Olăroiu să facă asta, pentru că se bazează pe el. Nu trebuie să nu-i dea voie să nu antreneze.”

Daniel Oprița, atac cu talpa la Dan Petrescu. „

Mai mult, cel care ocupă banca tehnică a „militarilor” l-a pus la punct pe Dan Petrescu. „Bursucul” declarase că „pe planeta asta, toți antrenorii au școală de antrenori. Mi se pare corect să ai licență dacă vrei să antrenezi. Nu cred că există în lume așa ceva, să antrenezi fără licență”.

Singurul care m-a mirat a fost Dan Petrescu. Nu știu de ce trebuia să vorbească. Practicile astea sunt de mult. În trecut, au fost și ei în această situație, antrenând fără licență. Înainte se putea, acum nu se mai poate pentru că ți-ai plătit licența? Nu, dacă un club nu te vrea, înseamnă că nu meriți, chiar dacă ai zece licențe. Sunt unii cărora vreau să le pun o întrebare. Și celor care au fost la școlile de antrenori. „Am avut multe de învățat”. Ce ai învățat așa de mult? Ce ai pus în practică? Depinde de tine, cum îți faci lotul, cum simți jocul. Înveți și acolo ceva, evident, dar nu așa încât să spui că, dacă nu te-ai dus la școală, nu poți să antrenezi, nu știi anumite lucruri.”

„Oamenii din țară știu cum s-au luat licențele acum ani de zile”

În plus, tehnicianul „militarilor” a făcut referire și la practicile folosite cu ani în urmă în ceea ce privește obținerea unei licențe de antrenor.

Acum, da, se face școală. S-au întâmplat, însă, multe, iar oamenii din țară știu. Știu cum s-au luat licențele, acum ani de zile. Ar trebui să spună și despre aceste lucruri. Acum trebuie să te duci, să faci, să muncești, da, normal. Clubul plătește pentru că, dacă pune un antrenor care nu e pregătit și care nu are licență, nu o să aibă rezultate. Dar se pare că sunt unii care au rezultate și fără licență.”

Playsport.ro