marți 24 ianuarie 3:31 PM

       Abonare la google news

Video| Defilare impresionantă a casei Dior, inspirată de dansatoarea afro-americană Josephine Baker, la Săptămâna Modei de la Paris


Creatoarea de modă a casei Dior Maria Grazia Chiuri i-a adus luni un omagiu dansatoarei Josephine Baker cu prilejul prezentării colecţiei sale de primăvară haute couture, care a etalat o serie uimitoare de ţinute din viscoză aurie, catifea cu aspect şifonat şi franjuri din mărgele, informează Reuters.


”Ea a înţeles foarte repede puterea modei”, a spus Chiuri despre Josephine Baker, celebra cântăreaţă şi dansatoare de jazz franco-americană, potrivit Agerpres.

Creatoarea nu s-a limitat doar la stilul de scenă al dansatoarei şi a luat de asemenea în considerare dragostea dansatoarei pentru costume şi uniforme ca participantă la mişcarea de rezistenţă franceză din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, precum şi halatele pe care artista le purta după un recitaluri.

Prezentarea casei de modă deţinută de grupul LVMH s-a deschis cu o ţinută formată dintr-un pardesiu asemănător unui halat, purtat peste un body din satin. A urmat un combinezon fără bretele, cu o croială largă a pantalonilor, şi o serie de pardesie purtate peste fuste lungi şi plisate.

Podiumul a fost decorat cu creaţii semnate de artista vizuală Mickalene Thomas reprezentând portrete supradimensionate ale unor femei de culoare, printre care Donyale Luna, Eartha Kitt şi Naomi Sims, care au păşit pe calea deschisă de Josephine Baker, a precizat Thomas.

Artista a încercat să surprindă frumuseţea şi curajul acestor femei, a precizat Thomas pentru Reuters, subliniind dificultatea de a reduce lista la doar 13 personalităţi feminine.

”Toate aceste femei au fost active în societate şi au folosit momentele petrecute pe scenă, vocea sau talentul interpretativ pentru a povesti despre viaţa personală sau despre comunitatea din care fac parte”, a spus Thomas.

Lucrările sunt expuse într-un spaţiu temporar la Muzeul Rodin din Paris şi pot fi admirate de public până pe 29 ianuarie.

Stiripesurse.ro