marți 24 ianuarie 5:32 PM

       Abonare la google news

Viața Oanei Oros putea fi salvată. Un medic a explicat procedura care ar fi putut să o țină în viață


Moartea Anei Oros, femeia de 44 de ani care a fost sfâșiată de câini în timp ce se afla la alergat în apropiere de Lacul Morii a creat multe controverse. În timp ce autoritățile aruncă vina de la una la alta și cei dragi plâng pierderea ei, specialiștii explică gestul care i-ar fi putut salva acesteia viața. 


În urma rezultatelor autopsiei, s-a aflat că principala cauza care a condus la decesul Anei Oros a fost hemoragia și ruptura femurală. Medicul Tudor Ciuhodar a explicat impactul pe care leziunile grave le-au avut asupra Anei Oros. (CITEȘTE ȘI: CÂȚI BANI AVEA ÎN CONT ANA OROS, FEMEIA UCISĂ DE CÂINI PE LACUL MORII. DECLARAȚIA DE AVERE I-A ȘOCAT PE MULȚI)

Ce spune medicul Tudor Ciuhotaru despre decesul Anei Oros

Medicul a oferit un interviu și a explicat faptul că, în cazurile precum a fost acesta, hemoragiile sunt extrem de periculoase. De asemenea, cele de la artera femurală sunt letale în cele mai multe cazuri. Cât despre Ana, medicul a precizat că rănile au fost extrem de puternice, iar pentru a supraviețui, era necesară o intervenție rapidă.

,,Când vorbim de haite de câini, vorbim de mușcături multiple în zone de mare risc și aici mă refer la față, gât și mai ales atenție și la membre. Coapsele de exemplu sunt foarte păcătoase, drept dovadă cum a fost și această secțiune de femurală.

Șocul hemoragic este clar evident. Se poate întâmpla să nu fie multe leziuni și aparent care pot fi nu foarte importante, dar dacă hemoragia se produce din mai multe leziuni, câte puțin și vine și durerea, care este șocogenă, toate acestea pot ucide un pacient, dar aici severitatea a fost foarte mare și ar fi fost necesară o intervenție extrem de rapidă”, a declarat medicul Tudor Ciuhotaru, potrivit informațiilor oferite de wowbiz.ro.

Ana Oros. Sursă foto: Facebook

Ce ar fi putut salva viața femeii ucisă de câini

Medicul a explicat că manevrele de prim ajutor erau necesare. Mai concrect, viața Anei Oros ar fi putut fi salvată doar dacă se intervenea rapid, printr-o compresie rapidă și prim ajutor. (VEZI ȘI: ÎȚI ÎNGHEAȚĂ SÂNGELE! DETALIUL PE CARE L-AU OBSERVAT MARTORII, ÎN TIMP CE ANA OROS ERA UCISĂ DE CÂINI)

,,Mușcătura de câine, mai ales când vorbim de membre, este foarte periculoasă. Dacă s-a secționat femurala, vorbim categoric de șoc hemoragic.

Dacă se intervine în timp real cu hemostază provizorie și toate celelalte, evident că da, putea fi salvată femeia din București. Încă o dată repet cât de importante sunt noțiunile de prim ajutor: prin compresie rapidă și prim ajutor, intervenția foarte rapidă se poate salva un astfel de pacient”, a conchis medicul, potrivit sursei amintite mai sus.

Cancan.ro