luni 23 ianuarie 3:09 PM

       Abonare la google news

Vești proaste pentru șoferi! Poți primi o amendă usturătoare dacă faci asta


Șoferii vor fi nevoiți să aibă foarte mare grijă în următoarea perioadă, deoarece polițiștii sunt pregătiți să împartă amenzi în stânga și în dreapta. Iată ce regulă nu ar trebui să încalce sub nicio formă conducătorii auto, asta dacă nu își doresc să primească o amendă usturătoare.


Se pare că din ce în ce mai mulți șoferi cad pradă amenzilor aplicate de oamenii legi pe șoselele din România, tocmai de aceea autoritățile trag un semnal de alarmă. Multe persoane s-au trezit asupra faptului împlinit și au fost nevoite să scoată din buzunar o sumă destul de mare pentru a putea achita amenda.

VEZI ȘI: Atenţie, şoferi! 1160 lei amendă şi 4 puncte penalizare, dacă o comit

Amenda pe care o pot primi șoferii dacă nu respectă regula aceasta de circulație

Oamenii legii au început să ia măsuri din ce în ce mai drastice pentru șoferii care pun în pericol viețile lor și a celor din jur. Astfel, cei care nu au un sistem de iluminare corespunzător la mașina pe care o conduc, pot primi o amendă de 870 de lei. Codul Rutier aflat în vigoare îi pedepsește aspru pe cei care au becurile arse sau care funcționează foarte greu.

Astfel, va fi considerată contravenție și se soluționează cu amendarea șoferului circulația unui autovehicul cu defecțiuni la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră, ori lipsa acestora. De asemenea, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se va reține dacă:

  • vehiculul circulă noaptea fără faruri sau lămpi de semnalizare, dispozitivele de iluminare și semnalizare luminoase, mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevăzute în normele tehnice în vigoare;
  • vehiculul circulă cu defecțiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate.

NU RATA: Codul Rutier 2023. Greșeala care îți poate aduce o amendă de peste 1.000 de lei

Vă reamintim că în 2023 valoarea unui punct de amendă este de 145 de lei. Astfel, cei care nu se asigură că au un sistem de iluminare perfect funcțional, ar putea primi o amendă cuprinsă între 870 și 1160 de lei.

Cancan.ro