Vești proaste pentru români! Cine sunt cei care vor avea parte de o majorare a ratelor lunare - Știrile.eu

vineri 17 martie 2023 2:19 PM

Vești proaste pentru români! Cine sunt cei care vor avea parte de o majorare a ratelor lunare


Din păcate, românii nu au primit vești prea bune în această primăvară, deoarece ratele creditelor au crescut din nou, a șasea oară în ultima perioadă. Din această cauză, mulți vor avea de suferit și vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și achita îndatoririle făcute.

Situația economică din ultima perioadă lasă de dorit, iar din ce în ce mai mulți români se tem că nu vor putea să își achite la timp ratele din ce în ce mai mari. Acest lucru este determinat de creșterile substanțiale și de majorarea dobânzilor, potrivit reprezentanților Băncii Centrale.

VEZI ȘI: Ai rate la bancă?! Cum poți să le scazi cu câteva sute de lei pe lună

Românii care vor avea de suferit din cauza ratelor prea mari

O categorie de români va fi foarte afectată în ultimele luni de dobânda crescută și, implicit, de ratele foarte mari. Nu vă mai ținem prea mult în suspans și vă spunem că este vorba despre persoanele care în acest moment au un credit în euro.


Recent, Banca Centrală Europeană a luat decizia de a majora dobânda de referință cu 50 de puncte de bază, ceea ce i-a făcut pe cei care au credite în euro să regrete această decizie. Din păcate, ratele vor crește substanțial, spre disperarea românilor.

NU RATA: Lovitură dură pentru românii cu rate la bancă! La cât a ajuns indicele Robor astăzi

Vă reamintim faptul că aceasta nu este singura majorare, ba din contră. În 2022 au avut loc schimbări în lunile iulie, septembrie, octombrie și decembrie, urmând ca în luna februarie a anului curent ratele să crească din nou, spre nemulțumirea cetățenilor care nu știu cum să achite mai repede creditele făcute. S-a luat decizia de majorare a dobânzilor în speranța că, în cele din urmă, inflația din zona euro va fi din ce în ce mai mică, anunță specialiștii.

Din fericire, românii care au credite în lei nu vor fi absolut deloc afectați de noile schimbări, ba din contră. Ratele au scăzut din ce în ce mai mult, după ce ROBOR-ul a ajuns la o valoare ce a mai putut fi înregistrată doar în 22 iunie 2010.

Cancan.ro