luni 23 ianuarie 10:03 PM

       Abonare la google news

Vești bune! Voucherele de vacanță se acordă și în 2023. Câți bani vor încasa beneficiarii 


Vești bune vin pentru români. Voucherele de vacanță se acordă și în 2023. Ministerul Finanțelor a făcut anunțul și a precizat care este valoare acestora în acest an și cine va beneficia de ele. Cei care vor primi voucherele de vacanță la vor putea folosi doar pe teritoriul României.


Și în anul 2023, românii care lucrează în instituții publice vor primi vouchere de vacanță. În cazul angajaților din sistemul privat, aceștia vor primi bani de vacanță doar dacă firma la care lucrează aprobă această măsură. Pentru anul 2023 s-a speculat că valoare voucherelor de vacanță va crește, însă Ministerul Finanțelor a contrazis această ipoteză.

Ministerul de Finanțe a anunțat că valoarea voucherelor de vacanță va rămâne la fel ca anul trecut. Astfel, cei care lucrează în instituții publice o să primească și în acest an 1,450 lei pentru vacanță.

„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a precizat Ministerul Finanțelor.

(CITEȘTE ȘI: VEȘTI IMPORTANTE PENTRU ROMÂNII CARE AU PENSII PRIVATE! CE ARATĂ DATELE TRANSMISE DE ASF)

Vouchere de vacanță 2023

În acest an, angajații instituțiilor de stat vor primi pentru vacanță suma de 2900 de lei brut. Voucherele de vacanță sunt emise pe un suport electronic și sunt valabile timp de un an. Cei care vor beneficia de acești bani trebuie să știe că pot folosi voucherele doar în România.

De asemenea, voucherle de vacanță se folosesc numai de către titular, în baza actului de identitate. Ele nu se pot oferi apropiaților sau vinde. Cei care se gândeau să vândă aceste vouchere trebuie să știe că acest lucru este interzis și se sancționează cu amendă. Amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. În aceeași notă, orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă vouchere emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

(VEZI ȘI: PENSII MAI MARI CU 10%, DIN DATA DE 1 FEBRUARIE 2023. CINE SUNT ROMÂNII CARE VOR PRIMI MAI MULȚI BANI DE LA STAT)

Cancan.ro