marți 24 ianuarie 1:10 PM

       Abonare la google news

Vestea momentului pentru milioane de români! Se dau bani în plus la salariu


Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene plănuiește implementarea unei ordonanțe de urgență care le va aduce unor români sporuri de până la 50% la salariu. Banii vor fi acordați sub formă de fonduri externe, atât rambursabile, cât și nerambursabile. Sumele vor fi acordate în funcție de orele de muncă suplimentare prestate. 


Potrivit unei hotărâri guvernamentale publicată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, banii aferenți sporului de muncă vor fi acordați la salariu, în procente cuprinse între 10% și 50% din salariu. De acest bonus vor beneficia cei care lucrează ore suplimentare pentru proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

(CITEȘTE ȘI: Câți lei câștigă lunar un șofer de la Bolt. Ce beneficii are, pe lângă salariu)

Cine va beneficia de un bonus de 50% la salariu

Conform organizării prevăzute în hotărârea guvernamentală, persoanele care lucrează peste 80 de ore pe săptămână vor beneficia de o majorare de 50% din valoarea salariului, acesta fiind cel mai mare grad de bonusare.

Pe de altă parte, cei care lucrează până la 20 de ore, vor primi încă 10%, cei care lucrează între 21 și 40 de ore, vor beneficia de o majorare de 20%, iar cei care muncesc între 41 și 60 de ore, vor primi 30% la salariu în plus. De asemenea, cei care prestează între 61 și 80 de ore de muncă, vor primi încă 40% din salariu.

Numărul de ore lucrate va fi stabilit în primele cinci zile ale lunii calendaristice. Șefii direcți vor avea atribuția de a contoriza aceste ore lucrate în luna precendentă pentru a putea stabili, cu exactitate, în care dintre categoriile anterior amintite de bonusare se încadrează.

Sumele vor fi acordate pentru persoane care lucrează la proiecte europene, atât rambursabile, cât și nerambursabile, care se regăsesc în Planul Național de Redresare și Reziliență.

(CITEȘTE ȘI: Nu e o eroare! Câți lei primește salariu o ospătăriță în cantina Parlamentului României, acum, în 2023)

Cancan.ro