Vărul primar al lui Rafael Nadal a debutat în circuitul profesionist de tenis la 16 ani! Cum s-a descurcat fiul lui Toni - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 8:07 PM

Vărul primar al lui Rafael Nadal a debutat în circuitul profesionist de tenis la 16 ani! Cum s-a descurcat fiul lui ToniJoan Nadal Vives (16 ani), vărul primar al marelui campion Rafael Nadal (34 de ani), încearcă să îi calce pe urme „Matadorului”. Joan, fiul lui Toni Nadal (59 de ani) – cel care l-a antrenat mult timp pe Rafa, a jucat duminică primul meci oficial la seniori.

Tradiția sportivă continuă în familia Nadal, una din care fac parte doi campioni binecunoscuți: Miguel Angel Nadal, fost jucător al Barcelonei, respectiv Rafael Nadal, deținător a 20 de titluri de Grand Slam.

Joan Nadal Vives a disputat duminică primul său meci în circuitul profesionist de tenis, în calificările unui turneu ITF din orașul natal Monacor! Vărul lui Rafael Nadal a început cu stângul aventura în tenisul profesionist.

Joan Nadal Vives, vărul primar al lui Rafael Nadal, a pierdut primul meci la seniori în circuitul ITF

Joan Nadal Vives a fost învins de turcul Kuzey Cekirge (1.312 ATP), scor 6-1, 6-3 în primul tur al calificărilor din cadrul turneului ITF de la Monacor! Joan a intrat în calificările turneului de 15.000 de dolari grație unui wild card, însă nu a reușit să impresioneze. Turneul la care a debutat Joan Nadal Vives este găzduit chiar de academia celebrului său văr, Rafael Nadal.

Deși a cedat primul meci la seniori, Joan are planuri mari ținând cont că se află în mâinile unui super antrenor! Acesta nu putea fi antrenat de altcineva decât de tatăl său Toni, omul care l-a ajutat pe Rafa să cucerească 16 dintre cele 20 de titluri de Grand Slam. Toni Nadal a fost multă vreme cel mai titrat antrenor din tenis, dar s-a retras din echipa nepotului său în 2017.

Vărul lui Rafael Nadal se „șlefuiește” la academia cu același nume

Vărul lui Rafael Nadal se antrenează la aceeași academie cochetă pe care marele campion a înființat-o în anul 2016. Academia Rafael Nadal este considerată una dintre cele mai galonate din Europa. Mai jos puteți urmări un punct spectaculos disputat de Joan Nadal Vives.

Aici, tinerii jucători nu învață doar tenis, ci merg și la cursuri, primind diplome de studii recunoscute. Pentru a-și trimite copilul la Academia lui Nadal, părinții achită între 30.000 și 50.000 de euro pe an.

Sursa: Prosport.ro