luni 4 ianuarie 11:11 AM

       Abonare la google news

Valeriu Gheorghiță: „S-ar putea ajunge la o capacitate de vaccinare de 140.000 de persoane pe zi”. Care ar fi condiția


Valeriu Gheorghiță: „S-ar putea ajunge la o capacitate de vaccinare de 140.000 de persoane pe zi”. Care ar fi condiția Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre


  • Valeriu Gheorghiță a spus că pentru luna ianuarie sunt peste 90.000 de programări pentru vaccinarea anti-COVID.
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că ritmul de vaccinare depinde de disponibilitatea dozelor.
  • Valeriu Gheorghiță a afirmat că în cele 900 de centre de vaccinare s-ar putea ajunge la o capacitate de vaccinare de 140.000 de persoane pe zi, dar este nevoie ca dozele de vaccin să fie disponibile.

Valeriu Gheorghiță a declarat pentru Digi24.ro că pentru luna ianuarie sunt peste 90.000 de programări pentru vaccinarea anti-COVID.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: „Pentru toată luna ianuarie, inclusiv tranșa din decembrie, vorbim despre aproximativ 750.000 de doze. Practic, acest număr de doze este suficient pentru acoperirea primei etape”.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că în cele 900 de centre de vaccinare s-ar putea ajunge la o capacitate de vaccinare de 140.000 de persoane pe zi. Coordonatorul campaniei de vaccinare precizează că pentru acest lucru este nevoie ca dozele de vaccin să fie disponibile.

Disfuncționalitățile apărute în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie

Valeriu Gheorghiță a explicat că în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie au existat unele disfuncționalități: „A fost o situație extrem de neplăcută pe care mi-o asum. A fost explicată această problemă legată de sistemul de programare. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt corectate”.

Valeriu Gheorghiță a precizat că, până sâmbătă, peste 90.000 de persoane erau programate pentru luna ianuarie la vaccinarea împotriva COVID.

În plus, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a spus că ritmul de vaccinare va trebui să țină cont de disponibilitatea dozelor.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro