Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna, recomandat spre autorizare de Agenţia Europeană pentru Medicamente - Știrile.eu

miercuri 6 ianuarie 2021 3:55 PM

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna, recomandat spre autorizare de Agenţia Europeană pentru Medicamente


EMA s-a reunit miercuri pentru a doua oară săptămâna aceasta şi a decis să dea undă verde vaccinului Moderna.


” Veşti bune pentru efortul nostru de a aduce mai multe vaccinuri anti-COVID-19 în Europa. EMA a evaluat vaccinul produs de Moderna ca fiind sigur şi eficient. Acum lucrăm cu viteză maximă pentru a aproba acest vaccin şi pentru ca el să devină disponibil în Europa”, a anunţat pe Twitter preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană, care a semnat un contract de pre-comandă pentru 160 de milioane de doze în numele statelor membre ale UE, urmează să se pronunţe în privinţa aprobării vaccinului Moderna, însă această procedură este considerată o formalitate.

Acesta este cel de-al doilea vaccin pe care EMA l-a recomandat spre aprobare în cadrul Uniunii Europene. În luna decembrie, Comisia Europeană a autorizat vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech.

 

România a primit încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid-19

Dozele de vaccin anti-COVID-19 care au ajuns miercuri dimineaţă în România vor fi distribuite către centre de vaccinare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

România a primit miercuri dimineață alte 150.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, din cota pe care o are repartizată, pentru luna ianuarie, prin mecanismul comun al Uniunii Europene. 40.000 de doze au fost aduse la București cu o aeronavă care a aterizat miercuri dimineață pe Aeroportul Henri Coandă și vor fi transportate la Institutul Cantacuzino.

Aceasta este cea de-a treia tranșă de vaccin care ajunge în România. Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns în România de Crăciun. A doua tranşă a cuprins 140.500 de doze de vaccin.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, cele 150.150 de doze fiind distribuite astfel:
– Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 39.975 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 26.325 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 20.475 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 20.475 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 13.650 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 17.550 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 11.700 doze.

Până la finalul lunii ianuarie, România ar trebui să primească 600.000 de doze de vaccin.

Citeşte şi: STUDIU. Majoritatea persoanelor au anticorpi și la șase luni de la infectare

 

Sursa: Romaniatv.net