Vaccinarea persoanelor din etapa a doua ar putea începe de luna aceasta - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 7:06 PM

Vaccinarea persoanelor din etapa a doua ar putea începe de luna aceasta


Vaccinarea persoanelor din etapa a doua ar putea începe de luna aceasta


Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că e posibil ca, după jumătatea lunii ianuarie, să se treacă la imunizarea celor de vârsta a treia.

Vârstnicii care au multiple afecțiuni vor avea prioritate, a mai spus el.

„Ceea ce noi ne dorim este să accelerăm procesul de vaccinare. Vrem ca după jumătatea lunii ianuarie, în funcție de dinamica procesului de vaccinare pentru etapa I, să putem începe, într-adevar, și vaccinarea persoanelor din etapa a doua, în mod deosebit a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe, așa cum sunt persoanele vârstnice instituționalizate”, a declarat Gheorghita, citat de Stirile TVR.

Până în momentul de față, în total, bilanțul persoanelor vaccinate în România ajunge la 13.242. În ultimele 24 de ore au fost vaccinate cu Pfizer BioNTech 1586 de persoane.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 2 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 1586.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 13.242.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de
ore): 1 reacție comună și minoră, dintre care:

– 0 reacții de tip local;

– 1 reacție generală .

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27
decembrie 2020): 27 reacții comune și minore, dintre care:

– 4 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 23 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Sursa: Romaniatv.net