UTA și-a prezentat noile transferuri! Campioni în Letonia și Lituania, Roger Jr și Vorobjobas vor să confirme și în Liga 1. Balint: „Energie și calitate!” - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 9:13 AM

UTA și-a prezentat noile transferuri! Campioni în Letonia și Lituania, Roger Jr și Vorobjobas vor să confirme și în Liga 1. Balint: „Energie și calitate!”În seara celei de-a treia zile a anului, clubul UTA și-a prezentat primele achiziții ale iernii: mijlocașii Roger Junior Rodrigues Figueira și Modestas Vorobjobas.

Cei doi au ajuns la Arad, au și făcut o primă ședință de pregătire sub comanda lui Laszlo Balint, care, de altfel, i-a și flancat, alături de impresarul Bogdan Apostu, cu ocazia înregistrării video făcute de departamentul media al „roș-albilor” și postată pe YouTube.

Roger Junior (24 de ani) e brazilian, în țara natală evoluând pentru Botafogo, Vila Nova FC, Goiania și Atletico Goianiense. În Europa, a jucat la grupările albaneze la FK Kukesi (unde a fost coleg cu Simo Roumpoulakou) și KS Kastrioti, dar și în Letonia la Riga FC. Cu formația letonă a jucat în preliminariile Champions și Europa League la începutul toamnei trecute și s-a încununat campioană în luna noiembrie.

„E un fotbalist important, a fost ales cel mai bun mijlocaș ofensoiv în campionatul Letoniei. E un decar autentic, care, însă, poate juca și în bandă la nevoie și are și o vârstă foarte bună”, l-a prezentat Apostu pe fotbalistul brazilian.

Roger jr. e „motivat pentru noua provocare”

Roger jr. dorește să aducă energie în jocul noii sale echipe, într-un campionat superior celui leton. „Sunt motivat pentru noua provocare și vreau să ajut la îndeplinirea obiectivelor echipei. Puteți fi siguri că voi da 100 %  pe teren. Vreau să onorez tricoul UTA-ei, voi lupta pentru club și pentru suporteri la fiecare partidă. Toată lumea m-a primit bine și vreau să ajut cât pot de mult clubul”.

La rândul său, Gyuszi Balint e convins că Roger jr. va ajuta compartimentul ofensiv al echipei sale. „Este prima noastră achiziție în această campanie, a fost primul jucător care a semnat un contract cu UTA. La ce calități are, sunt convins că ne va ajuta foarte mult în compartimentul ofensiv. Este un jucător polivalent care poate acoperi cel puțin două poziții de la mijloc în sus și este de picior stâng.

Mi-am dat seama că este un fotbalist extrem de ambițios, extrem de determinat și din punctul acesta de vedere se va integra perfect în acel spirit pe care mi-l doresc în vestiar și care sper să reapară rapid după ce am suferit din acest punct de vedere pe finalul anului trecut. E foarte importantă atitudinea cu care a venit Roger.

Chiar dacă a aterizat la Arad după o călătorie foarte lungă, după o schimbare de fus orar deloc neglijabilă, e foarte nerăbdător să înceapă să se antreneze și să se integreze cât se poate de repede în colectivul nostru. Acesta este un semn extrem de bun și spune multe despre despre obiectivul lui personal, acela de a da totul și de a se integra cât se poate de repede. Timpul este foarte scurt, toată lumea a înțeles acest lucru”, a afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Vorobjobas: „Pas nou în cariera mea, într-o țară nouă, un campionat mai important”

Lituanianul Modestas Vorobjobas a împlinit 26 de ani în urmă cu 5 zile și tocmai s-a despărțit de campioana en-titre a țării sale, Zalgiris Vilnius. A mai jucat la FK Sialuai și FK Trakai, cu toate trei bifând meciuri în cupele europene, iar de 22 de ori a îmbrăcat tricoul echipei naționale a Lituaniei, pentru care a înscris de două ori. „Vorbim despre un titular al echipei naționale a Lituaniei, sunt sigur că va aduce un plus important pentru UTA într-o zonă importantă a terenului”, a spus Bogdan Apostu despre „Mode”.

Mijlocașul central pare să se fi documentat despre echipa cu care a semnat în primele zile ale lui 2021. „Mă bucur că am venit la UTA, care este un nume mare în fotbalul românesc și sper să facem istorie împreună. Eu pot să aduc echipei un plus de energie, energie care vine și din partea fanilor. Am auzit că UTA are o galerie frumoasă, una din cele mai frumoase din țară și de abia aștept să îi văd.

Sper ca integrarea mea în echipă să fie cât mai rapidă, m-am văzut deja cu băieții, m-au întâmpinat foarte bine. Am discutat și cu antrenorul despre ceea ce se așteaptă de la jucătorii noi și sper să asigur aceste lucruri. Este un pas nou în cariera mea, într-o țară nouă, un campionat mai important”, a spus Vorobjobas.

Așadar, după Alex Albu, UTA are și un al doilea internațional în linia mediană, fiind șanse mari ca cei doi fotbaliști să se aleagă cu tricourile de titulari la reluarea campionatului. „Mode este un jucător important pentru Lituania și sper să devină un jucător important și pentru campionatul României. Am foarte mare încredere în el. Joacă pe o poziție pe care ne doream concurență, și consistență și sper din tot sufletul să cunoaștem satisfacții împreună. Este un jucător motivat. Mă bucur foarte mult că din discuția pe care am avut-o azi dimineață cu el mi-a transmis determinare, ambiție, energie.

L-am văzut și la antrenament, chiar dacă a fost unul de acomodare, a venit foarte, foarte determinat să facă treabă și cred eu că este un un pas important atât pentru el cât și pentru noi. Nu a fost o vacanță ușoară nici pentru mine, nici pentru Bogdan, pentru că am căutat să identificăm jucători care să se plieze criteriilor noastre de selecție și unul dintre cele mai importante criterii a fost spiritul și, după cum spuneam, Mode aduce energia pe care trebuie să o aducă fiecare jucător pe care o să îl transferăm în această iarnă”, a spus Laszlo Balint despre noul său mijlocaș central.

După prezentarea celor două achiziții, UTA mai rămâne pe piață pentru un atacant, un mijlocaș de bandă și un fundaș lateral.

 

Sursa: Prosport.ro