duminică 3 ianuarie 12:00 PM

       Abonare la google news

UTA și-a adus internațional lituanian la mijlocul terenului: Modestas Vorobjovas a fost coleg cu Antal la Zalgiris


După cum declara sâmbătă, la reunire, Laszlo Balint era în așteptarea primelor achiziții ale iernii la UTA. Acestea au sosit aseară la Arad, iar în această dimineață au participat la primul antrenament în „alb-roșu”, pe terenul ICRTI.


Brazilianul Roger (24 de ani), de la FC Riga, va juca rolul „decarului” pentru arădeni, care – însă – au transferat și un mijlocaș central cu profil mai defensiv. Este vorba despre lituanianul Modestas Vorobjovas, campion en-titre al Lituaniei cu Zalgiris Vilnius. Fotbalistul are 25 de ani și a evoluat până acum doar în prima ligă lituaniană, la Siauliai, Trakai (care acum se numește Reteriai) și, din ianuarie 2019, la Zalgiris.

În ultimele cinci sezoane a bifat nu mai puțin de 16 prezențe în preliminariile Europa League pentru echipele la care a activat. Totodată, din 2018 încoace, Vorobjovas a îmbrăcat tricoul echipei sale naționale în 22 de rânduri, pentru care a și înscris două  goluri. Ultimul l-a reușit chiar pe 18 noiembrie, în succesul cu 2-1 al Lituaniei în fața Kazahstanului, în Liga Națiunilor.

Vorobjovas, titular pentru Zalgiris când a luat titlul!

Vorobjovas a fost unul dintre titularii lui Zalgiris, în sezonul în care „alb-verzii” au întrerupt supremația celor de la KF Suduva, care aveau trei titluri consecutive până în acest an. A evoluat în 16 dintre cele 20 de meciuri și a înscris și un gol pentru trupa din Vilnius în campionatul ce s-a încheiat în luna noiembrie cu clasarea pe primul loc. Utiștii au luat referințe despre noua achiziție inclusiv de la Liviu Antal, coleg la Zalgiris cu Vorobjovas.

Probabil, luni, UTA va mai oficializa cel puțin o mutare și vorbim despre un fotbalist cu profil ofensiv.

Ce știe să facă Vorobjovas

Sursa: Prosport.ro