sâmbătă 2 ianuarie 9:58 PM

       Abonare la google news

UTA Arad și-a încheiat vacanța, Laszlo Balint numără orele până își primește transferurile: „Concurență mare, bătălia este destul de dură”


Scurta vacanță de Sărbători s-a încheiat în a doua zi a noului an pentru UTA. Fără excepție, fotbaliștii din lotul ce a terminat (modest) turul și pe care Laszlo Balint a decis să se bazeze și pe mai departe s-au prezentat la reunire și la primul antrenament al anului, desfășurat cu începere de la ora 15, pe arena „ICRTI”.


Portarul Moldovan, mijlocașii Ursu și Popescu, atacanții Ioniță și Morar s-au despărțit amiabil de UTA la cererarea antrenorului arădenilor, în timp ce Pleașcă și Klapan sunt într-o situație specială.

Au fost informați că nu mai intră în planurile tehnico-tactice ale staffului tehnic și, fiindcă nu au ajuns la un acord financiar cu conducerea clubului, se prezintă la program la Arad. Deocamdată, Balint i-a pus deoparate, cei doi vor începe reacomodarea la efort în sala de forță și: „Eu nu zic niciodată nu, tot timpul jucătorii pot primi a doua șansă, dar în acest moment lucrurile stau de maniera aceasta, Pleașcă și cu Klapan se pregătesc separat”.

Primele achiziții ar trebui să sosească în această seară. Laszlo Balint explică transferurile de la UTA Arad: „Am căutat să ne acoperim în compartimentul ofensiv, dar căutăm întăriri și la fundașii laterali”

Cât despre noile achiziții, acestea au lipsit cu desăvârșirea de la prima mișcare din 2021, dar lucrurile vor schimba chiar de mâine. Chiar antrenorul „roș-albilor” a recunoscut că mijlocașul brazilian Roger și un mijlocaș central (n.a. din informațiile noastre acesta este de naționalitate lituaniană) ar trebui să sosească în această seară la Arad și să se alăture imediat lotului „roș-albilor”. „Achizițiile sunt un capitol la care am lucrat foarte intens în această perioadă. Practic, nu am avut absolut niciun fel de zi de repaus, am încercat să căutăm jucători care să se plieze cerințelor noastre și să se integreze în criteriile noastre de selecție. Din fericire, am reușit semnarea a doi jucători. Cred că suntem pe final și cu semnarea contractului pentru un al treilea fotbalist și avem discuții destul de avansate cu încă alți doi jucători.

Bineînțeles pe posturile pe care credem noi că suntem descoperiți în acest moment. Am căutat să ne acoperim în compartimentul ofensiv, avem cei doi mijlocași cu care ne-am înțeles, încă un fotbalist ofensiv este și el pe drum și – bineînțeles – căutăm întăriri la fundașii laterali, pentru că a văzut toată lumea că, cel puțin în ultima parte a sezonului, am avut probleme destul de mari acolo. Nu este deloc ușor pentru că vrem să aducem jucători cu calitate, iar automat pentru ei există o concurență destul de mare. Au și alte oferte, nu numai noi încercăm să ne asigurăm serviciile lor și atunci această bătălie este destul de dură”, a mai punctat Balint.

UTA Arad s-a reunit. Laszlo Balint a condus primul antrenament din 2021

Program aglomerat pentru UTA Arad. Atenție maximă la amenințarea COVID-19

Până una alta, după ce au făcut testele rapide anti-COVID la prima ședință de pregătire din 2021 au transpirat: Florin Iacob, Dragoș Balauru – Marius Tomozei, Cristian Bustea, Florin Ilie, Cristian Melinte, Alexandru Benga, Erico Da Silva, Simo Roumpoulakou, Damian Isac, Neluț Roșu, Alexandru Albu, David Miculescu, Alexandru Oroian, Denis Rusu, Valentin Buhăcianu, Denis Hrezdac, Ciprian Rus, Ioan Hora și Dragoș Tescan.

Ținând cont de formatul competiției din acest sezon, vacanța a fost foarte scurtă și destul de nefericită la felul în care am încheiat prima parte a sezonului. Dar, cu atât mai motivați suntem să ne întoarcem la muncă cu determinare, cu ambiție și să încercăm să lucrăm acolo unde trebuie lucrat, în așa fel încât UTA să devină mai puternică. Absolut toată lumea a venit la reunire. Nu este absolut nimeni învoit pentru că nu ne permitem asemenea chestii. Pprogramul primei săptămâni este destul de aglomerat. În primul rând, trebuie să fim foarte bine organizați pentru a evita absolut orice eventuală problemă ce ar putea apărea de pe urma acestui virus. Vom face testările doar pe data de 6, ținând cont și de acea perioadă de incubație. Tocmai de aceea până pe data de 6 suntem organizați cumva pe grupe, nu folosim absolut nici un spațiu interior. Avem vizita medicală, avem și niște testări fizice și o să încheiem această primă săptămână de pregătire cu un amical în Ungaria (n.a. vineri, 8 ianuarie, la Szeged, cu formația locală de eșalon secund). Sperăm să parcurgem toți pașii necesari în așa fel încât să ne apropiem de nivelul optim înainte de primul meci din această a doua parte a campionatului”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

UTA Arad și-a încheiat vacanța. Laszlo Balint va avea la dispoziție la următorul antrenament și noile achiziții

„Viața de utist implică și o oarecare doză de suferință”

După eșecul dur, 0-6, cu Astra Giurgiu, „principalul” arădenilor a fost provocat la o discuție cu fanii echipei, care și-au reafirmat încredere în el, conducere și fotbaliști. Înainte de primul antrenament al anului, Balint tot la ei se gândește în primul rând când vorbește despre obiective. „Suporterilor le urez toate cele bune, bineînțeles le doresc în 2021 care să fie mai bun decât 2020. Eu am făcut o analiză, atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere al antrenorului care conduce UTA și, cred eu, că anul precedent a fost, per total, pe plus pentru club și echipă. Iată suntem pe prima scenă a fotbalului românesc, într-o zonă de clasament ce nu ne conferă liniște, dar ne dă încredere pentru pentru a doua parte a sezonului.

Eu sper să nu mai trecem prin momente nefericite, căci au fost și din acestea mai ales în pe final de an. Dar, până la urmă, cred că asta este viața de utist, implică și o oarecare doză de suferință. Important este ca la sfârșit, când tragem linie, lucrurile să fie pe plus. Bineînțeles, suporterilor noștri le mai doresc să revină cât mai repede pe stadion pentru că avem foarte mare nevoie de ei”, a  mai încheiat Balint.

După cele 15 etape din turul campionatului, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc ocupă poziția a 9-a, cu 17 puncte acumulate. Arădenii debutează în retur pe 15 ianuarie, pe arena „Francisc Neuman”, contra Viitorului, echipă antrenată de Mircea Rednic.

FOTO: UTA Media Design

Sursa: Prosport.ro