Ungurii sfidează UEFA: au adus drapelul Ungariei Mari la meciul cu Estonia - Știrile.eu

vineri 24 martie 2023 2:36 AM

Ungurii sfidează UEFA: au adus drapelul Ungariei Mari la meciul cu Estonia


Facțiunea dură a suporterilor maghiari, The Carpathian Brigade, a afișat bannerul Ungariei Mari în peluză înaintea partidei cu Estonia, conform Gsp.ro, citată de spotmedia.ro.


În jurul steagului apare și un mesaj în limba maghiară: „Csak Egyutt”, adică „doar împreună”.

Federația de Fotbal din Ungaria a anunțat în primă fază că a obținut acordul UEFA că drapelul să poată fi afișat la meciuri. UEFA a negat acest lucru, iar în cele din urmă maghiarii au recunoscut că nu e vorba despre o decizie a forului continental, dar au hotărât să meargă mai departe.

Ungurii au tras această concluzie după ce afișarea unui banner cu harta Ungariei Mari la un meci cu Italia a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA. Forul continental nu a pedepsit Ungaria pentru afișarea bannerului, iar astfel maghiarii au tras concluzia că pot afișa în continuare harta. Ulterior, ungurii au cerut clarificări de la UEFA dacă bannerul este permis, dar răspunsul forului continental nu a fost clar, motiv pentru care maghiarii au susținut că îl pot afișa în continuare.

Frontierele avute înainte de 1918

Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din regiunea Transilvania, dar și din alte regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia. Ideea revizionistă propune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 ori ca țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei.

În noiembrie 2022, premierul Viktor Orban a fluturat un fular cu harta „Ungariei Mari” la un meci al echipei naționale maghiare, motiv pentru care MAE român a reacționat ferm la acel moment. „Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, a precizat MAE atunci.

Stiripesurse.ro