Un tânăr din România este marea speranţă a chitării clasice în Europa. Nu are banii necesari pentru a îşi cumpăra o chitară performantă - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 7:45 PM

Un tânăr din România este marea speranţă a chitării clasice în Europa. Nu are banii necesari pentru a îşi cumpăra o chitară performantă


  • La 17 ani, Erwin Müler este considerat speranța chitării clasice în Europa
  • Erwin a luat aproape 30 de premii la concursurile din ultimii cinci ani
  • Ca să facă performanță, are nevoie de o chitară de 10.000 de euro, dar nu are bani
  • Tânărul chitarist locuiește cu părinții și bunicii într-un apartament cu 3 camere
  • Visul lui Erwin este să ajungă să cânte pe scena Operei din Sydney

Primește aplauze pe marile scene europene, dar pe scena vieții destinul încearcă să îl înfrângă. La 17 ani, Erwin Muller, din Timișoara, este văzut ca unul dintre cei mai promițători chitariști clasici de pe continent.

Modelul lui este chitaristul francez Thibaut Garcia, care a intrat la Conservatorul din Paris, la 16 ani. Talent ca să îl ajungă din urmă are. Îi lipsesc însă 10 mii de euro, pentru o chitară de profesionist. De la ultimele patru concursuri din străinătate, Erwin s-a întors cu trei medalii de aur și una de argint. La Geneva, a lăsat juriul mut de uimire.

Erwin a câștigat aproape 30 de trofee la concursurile din ultimii cinci ani. A fost aclamat pentru talentul lui, dar depunctat pentru că nu are o chitară performantă, pe măsura harului său.

„Eu nu am putut să-l ajut. Am primit ajutor din partea prietenilor, a rudelor, de la fundații. Noi n-am putut să-l ajutăm”, a spus mama lui Erwin.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro