Un şofer din Botoşani a băut mai multe bidoane cu bere, a vrut să facă raliu cu un Ford Focus şi a fost la un pas de moarte - Știrile.eu

marți 28 martie 2023 8:46 AM

Un şofer din Botoşani a băut mai multe bidoane cu bere, a vrut să facă raliu cu un Ford Focus şi a fost la un pas de moarteUn raliu la beţie se putea termina tragic pentru doi tineri teribilişti. Maşina în care se aflau aproape s-a dezintegrat după impactul violent cu un scuar, pe o stradă din Botoşani.

Accidentul de groază a avut loc în municipiul Botoşani, la ora două, în noaptea de luni spre marţi. Un autoturism marca Ford Focus, condus de un tânăr de 25 de ani, circula cu viteză dinspre Cătămărăşti Deal spre Botoşani.

La un moment dat, în Zona Industrială, şoferul a pierdut controlul maşinii înainte de intersecţia cu Strada Manoleşti Deal. Autoturismul care rula cu viteză a lovit violent scuarul care delimita staţia de tramvai. Ulterior, maşina a rupt o porţiune din gardul de protecţie, după care s-a răsturnat pe cupolă. A străbătut astfel întreaga intersecţie, oprindu-se în bordura din partea opusă a străzii.

Autoturismul a ajuns la o distanţă de 22 de metri de la locul impactului cu scuarul. Bucăţi din caroserie, dar şi componente de la cutia de viteze, motor şi chiar o roată, s-au împrăştiat pe o distanţă de zeci de metri.

Mai mulţi şoferi au sărit imediat în ajutor, încercâd să îi scoată pe cei doi ocupanţi din maşină. În scurt timp la faţa locului a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe de intervenţie. Nu mai puţin de trei ambulanţe, două autospeciale de pompieri şi mai multe echipaje de poliţie au intervenit imediat.

Din fericire, şoferul şi pasagerul, în vârstă de 20 de ani, au fost scoşi imediat din epava maşinii şi preluaţi de ambulanţe. Cei doi prezentau multiple contuzii şi escoriaţii. Erau conştienţi şi stabili. Se pot considera foarte norocoşi. Au fost transportaţi la Urgenţe pentru mai multe investigaţii.

Potrivit cadrelor medicale, şoferul mirosea a alcool în momentul în care a fost scos din maşină. De altfel, în autoturismul răsturnat se aflau mai multe recipiente goale de bere. Poliţiştii ajunşi la spital au reuşit să îl testeze pe şofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Antena3.ro