Un senator USR propune desființarea TVR: „O reformă reală începe tăind răul de la rădăcină” - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 9:04 AM

Un senator USR propune desființarea TVR: „O reformă reală începe tăind răul de la rădăcină”


  • Marius Bodea, senator USR, susține că desființarea TVR ar fi singura soluție în vederea reformării televiziunii naționale.
  • Marius Bodea: „Singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea sa”.
  • Marius Bodea a mai spus și că șefii TVR sunt numiți pe criterii politice și că aceștia răspund doar în fața politicienilor.

Marius Bodea, senator USR, susține că desființarea TVR ar fi singura soluție în vederea reformării televiziunii naționale. Acesta este de părere că înființarea unei adevărate televiziuni publice poate fi făcută doar după ce „răul a fost tăiat de la rădăcină”, adăugând că schimbarea unei conduceri cu alta nu ar rezolva lucrurile.

Senatorul USR a menționat într-un comunicat de presă că „monstruozitatea de Revelion de la TVR este doar un ultim şi vizibil episod recent privind nenorocirile care se petrec în instituţie la adăpostul serviciului public” şi că soluţia ar fi desfiinţarea SRTV, scrie News.ro.

Dacă vrem să fim cinstiţi cu noi şi cu românii, singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea sa, aşa cum există astăzi, prin lege, şi înfiinţarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice.

Revelionul Vacanţa Mare este vârful aisbergului. Curtea de Conturi a arătat în nenumărate rapoarte că din TVR s-a furat ca din codru. Toate regimurile politice de până azi s-au folosit de instituţie pentru a-şi îndestula clientela, pentru a împărţi posturi şi pentru a continua raptul orchestrat de orice guvernare de stânga/dreapta din ultimii 30 de ani.

Ca să schimbăm actuala conducere cu o alta, apropiată de noua guvernare, înseamnă să cauţionăm tot ce s-a întâmplat până acum la TVR, inclusiv regimul Dragnea, în timpul căruia „serviciul public“ a devenit „serviciu bugetar“, prin desfiinţarea taxei radio-tv“, precizează senatorul USR.

Marius Bodea a mai spus și că șefii TVR sunt numiți pe criterii politice și că aceștia răspund doar în fața politicienilor, în timp ce interesul cetățeanului este dat uitării.

A înfiinţa o nouă televiziune publică, printr-o nouă lege, garantând depolitizarea şi accesul în orice funcţie pe bază de merit, iar nu de pile – abia aşa ar arăta o reformă reală a TVR.

Una care începe tăind răul de la rădăcină. Poate părea dură abordarea. Dar nu putem face la infinit lucrurile la fel şi să sperăm că vom obţine alte rezultate decât cele din prezent“, mai spune senatorul USR Marius Bodea.

Aceste afirmații vin în contextul scandalului din jurul programului de Revelion prezentat de TVR, în care s-a regăsit ”Vacanţa Mare”, de la 23.00, cu Mugur Mihăiescu, un cunoscut actor și antreprenor din domeniul HoReCa, ce a participat la protestele anti-mască din Piața Victoriei și care a contestat vehement măsurile de protecție impuse de Ministerul Sănătății, în contextul pandemiei.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro