Un senator democrat îndeamnă Apple și Google să scoată TikTok din magazinele de aplicații - Știrile.eu

joi 2 februarie 2023 5:25 PM

Un senator democrat îndeamnă Apple și Google să scoată TikTok din magazinele de aplicații


  • Senatorul Michael Bennet spune ca TikTok ar trebui să fie eliminată din magazinele de aplicații gestionate de Apple Inc (AAPL.O) și Alphabet (GOOGL.O) Google.
  • El spune că aplicația de socializare cu videoclipuri scurte reprezintă un risc pentru securitatea națională.
  • Comisia pentru afaceri externe intenționează să organizeze luna aceasta un vot asupra unui proiect de lege care vizează blocarea utilizării TikTok în Statele Unite.

TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, ar trebui să fie eliminată din magazinele de aplicații gestionate de Apple Inc (AAPL.O) și Alphabet (GOOGL.O) Google, deoarece aplicația de socializare cu videoclipuri scurte reprezintă un risc pentru securitatea națională, a declarat senatorul Michael Bennet, un democrat din comisia de informații, într-o scrisoare datată joi.

Aplicația, pe care Congresul a interzis-o deja de pe dispozitivele guvernului federal, a fost tot mai criticată din cauza îngrijorării că guvernul Chinei ar putea să o folosească pentru a colecta date despre americani sau pentru a promova interesele chineze.

„Nicio companie supusă dictaturilor PCC (Partidul Comunist Chinez) nu ar trebui să aibă puterea de a acumula date atât de extinse despre poporul american sau de a crea conținut pentru aproape o treime din populația noastră”, a scris Bennet în scrisoarea adresată directorului general al Alphabet, Sundar Pichai, și directorului general al Apple, Tim Cook.

„Având în vedere aceste riscuri, vă îndemn să eliminați imediat TikTok din magazinele voastre de aplicații respective”, a scris el.

Înainte de scrisoarea lui Bennet, republicanii au condus în mare parte acuzațiile privind TikTok și preocupările legate de securitatea națională, deși senatorul democrat Dick Durbin i-a îndemnat anterior pe americani să nu mai folosească aplicația.

În Camera Reprezentanților, care se află acum în mâinile republicanilor, Comisia pentru afaceri externe intenționează să organizeze luna aceasta un vot asupra unui proiect de lege care vizează blocarea utilizării TikTok în Statele Unite, a confirmat comisia.

În 2020, președintele de atunci, Donald Trump, a încercat să blocheze descărcarea TikTok de către noi utilizatori și să interzică alte tranzacții care ar fi împiedicat efectiv utilizarea TikTok în Statele Unite, însă demersul a fost respins de instanțe. La rândul său, compania afirmă că guvernul chinez nu poate accesa datele personale ale cetățenilor americani sau manipula conținutul aplicației. Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, urmează să se prezinte în fața Comisiei pentru energie și comerț a Camerei Reprezentanților din SUA în luna martie.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro