luni 4 ianuarie 10:17 AM

       Abonare la google news

Un profesor de la Harvard spune că extratereștrii ne-au vizitat în 2017. Datele pe care își bazează teoria


oumuamua Foto: Captură YouTube


  • Dr Avi Leob, directorul Departamentului de Astronomie de la Harvard, are o teorie interesantă
  • El susţine că asteroidul care a intrat pe orbită în 2017 avea origini extraterestre
  • Dr Avi Loeb va publica o carte pe 26 ianuarie în care îşi prezintă teoria

Dacă auzi de extratereştri, fie te gândeşti la filme, fie îţi dai ochii peste cap. Un profesor de la Harvard e însă convins că nu suntem singura civilizaţie existentă.

„Prefer să adopt maxima lui Sherlock Holmes: dacă reuşeşti să elimini din calcule imposibilul, ceea ce rămâne, oricât de improbabil ar părea, trebuie să fie adevărul”, spune Avi Loeb.

La ce referă profesorul Leob? La primul obiect interstelar care a ajuns în sistemul nostru solar.

Pe 6 septembrie 2017, el a trecut la aproape 100.000 de kilometri de Pământ. Un obiect de 90 de metri lungime de forma unei ţigări. Doctorul Levi Loeb, şef al Departamentului de Astronomie de la Harvard, consideră că acest obiect reprezintă, de fapt, deşeu al unei civilizaţii extraterestre. O tehnologie de care acea civilizaţie nu mai avea nevoie. Forma asteroidului este, într-adevăr, unică. Cu o lungime de 10 ori mai mare decât lăţimea. Un obiect mai luminos decât oricare altul observat până acum. Ceea ce l-a convins pe Loeb este însă felul în care obiectul a accelerat pe lângă Soare, fără să fie atras de graviaţia acestuia. Loeb urmează la finalul acestei luni să-şi publice teoria într-o carte. Deşi crede că nu suntem singura civilizaţie existentă, Loeb e convins că va mai dura până vom primi răspunsul.

Probabil că există o civilizaţie mult mai inteligentă decât a noastră. Poate că nu este pe o planetă apropiată de stele pentru că imediat ce tehnologia evoluează dincolo de un anumit nivel, acea civilizaţie va merge dincolo de planeta sa. Ceea ce cred eu este că atunci când ne vom duce dincolo de sistemul solar poate că vom primi un mesaj care să spună: Bine aţi venit clubul interstelar!

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro