miercuri 25 ianuarie 2:28 PM

       Abonare la google news

Un pietruș a zburat peste 8.000 de kilometri, din Delta Dunării până în sudul Africii


Un pietruş care a fost prins și inelat în august 2022 în Delta Dunării a fost fotografiat patru luni mai târziu în sudul Africii, după un zbor de peste 8.000 de kilometri, potrivit organizației Agigea Bird Observatory.


Cei peste 8.000 de kilometri străbătuţi în 108 zile reprezintă cea mai lungă distanţă cunoscută până acum care a fost parcursă de o pasăre inelată de echipa de la Agigea Bird Observatory.

„În cadrul expediției desfășurate în vara anului trecut în zona Sacalin, Delta Dunării, de către echipa stațiunii de inelare Agigea Bird Observatory, au fost inelate și câteva exemplare de pietruș (Arenaria interpres), păsări limicole care își caută hrana întorcând cu ciocul diverse materiale de pe malul apei (de unde și numele în engleză de turnstone – «întoarce piatra»).

Zilele trecute am primit excelenta veste că un exemplar de pietruș inelat de noi în data de 31.08.2022 a fost fotografiat în sudul Africii, în Peninsula Luderitz din Namibia, în data de 17.12.2022. Astfel, pasărea a străbătut nu mai puțin de 8.042 de km în 108 de zile, reprezentând cea mai lungă distanță cunoscută până acum, ce a fost străbătută de o pasăre inelată de echipa de la Agigea Bird Observatory!”, au scris reprezentanții organizației Agigea Bird Observatory.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.


Digi24.ro