Un nepalez a urcat pe Everest pentru a 28-a oară și a stabilit un record mondial. Este a doua escaladă într-o săptămână - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 8:15 PM

Un nepalez a urcat pe Everest pentru a 28-a oară și a stabilit un record mondial. Este a doua escaladă într-o săptămânăUn nepalez a escaladat pentru a 28-a oară Everestul. Este un record mondial. Are 53 de ani și nu are planuri să pună bocancii în cui prea curând.

„Dacă sănătatea îmi permite, voi continua să urc anul viitor. Fac asta nu pentru a bate recorduri, ci pentru a promova turismul în Nepal”, a spus Kami Rita. 

Bărbatul, care a urcat de cele mai multe ori pe cel mai înalt munte din lume, a fost întâmpinat ca un erou. Tocmai a coborât din a doua escaladă pe Everest într-o săptămână. Este șerpaș, unul dintre oamenii din părțile locului, cunoscuți pentru abilitățile lor ca alpinișiti. Ei își câștigă existența în principal ghidând străinii care urcă pe înălțimile din Himalaya. Actualul sezon de alipinism se încheie în câteva zile, din cauza musonului. Sute de oameni au ajuns în vârf primăvara aceasta, dar 11 au murit și 3 sunt încă dați dispăruți.

Editor : A.C.


Digi24.ro