Un milion de persoane s-au vaccinat deja în Israel. Premierul Netanyahu: "Doborâm toate recordurile. Suntem înaintea întregii lumi" - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 4:32 PM

Un milion de persoane s-au vaccinat deja în Israel. Premierul Netanyahu: „Doborâm toate recordurile. Suntem înaintea întregii lumi”Benjamin Netanyhu Foto: Profimedia

  • Israel a ajuns la un milion de persoane vaccinate
  • Zilnic, sunt vaccinate 150.000 de persoane
  • În Israel, sunt peste 400.000 de persoane infectate

Deşi campania de vaccinare a început săptămâna trecută, Israelul a reuşit să vaccineze mai mult de o zecime din populaţia sa. Zilnic, se vaccinează 150.000 de persoane, adică aproape 2% din populaţie şi eforturile se văd, pentru că au vaccinat un million de persoane. Premierul Benjam Netanyahu a fost de faţă.

„Suntem foarte entuziasmaţi. Doborâm toate recordurile. Am adus milioane de vaccinuri în Israel, suntem înainte întregii lumi”, a spus prim-ministrul din Israel.

Deşi campania de vaccinare este un succes, sunt şi persoane reticente. Populaţia araba, care constituie cam 20% din populaţia Israelului nu a primit cu braţele deschise campania. Premierul însă speră că situaţia se va schimba.

„Este foarte important pentru mine ca populaţia arabă din Israel să se vaccineze rapid. Este important pentru că salvează vieţi. Salvând vieţi, ne întoarcem la viaţa normală”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro