Un farmacist din SUA a fost arestat, după ce a dezghețat intenționat 500 de doze de vaccin anti-COVID - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 5:25 PM

Un farmacist din SUA a fost arestat, după ce a dezghețat intenționat 500 de doze de vaccin anti-COVIDUn farmacist din SUA a fost arestat, după ce a dezghețat intenționat 500 de doze de vaccin anti-COVID Sursa: AP/Mediafax Foto

  • Un farmacist a lăsat 500 de doze de vaccin să se strice
  • Acesta a scos dozele de vaccin de la frigider
  • Spitalul a administrat o parte din doze înainte să afle de incident

Un farmacist de la un spital din Wisconsin a fost arestat şi acuzat că a sabotat intenţionat peste 500 de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna. Acesta ştia că vaccinurile se vor strica şi că persoanele care le primesc vor crede că sunt protejate împotriva virusului, deşi nu vor fi. Spitalul a apucat să administreze o parte din doze înainte de a afla, însă toate persoanele au fost anunţate şi vor fi revaccinate.

Am devenit tot mai suspicioşi cu privire la comportamentul individului în cauză. Individul a fost suspendat şi, după mai multe interviuri pe parcursul săptămânii, a admis ieri că a scos intenţionat vaccinul din frigider”, a spus Jeff Bahr, preşedintele Aurora Health Care Medical Group.

Vaccinul Moderna trebuie păstrat la o temperatură de -20 de grade Celsius. Deci un vaccin la temperatura camerei nu îşi mai face efectul, însă niciunul dintre cei 57 de pacienţi cărora le-a fost administrat vaccinul nu vor avea de suferit.Compania farmaceutică a explicat că moleculele de mRNA se destramă rapid la temperatura camerei, astfel dozele de vaccin devin ineficiente, dar nu dăunează

În plus, aş adăuga că Moderna a clarificat că nu vor exista efecte dăunătoare sau negative din cauza primirii vaccinurilor, care au devenit ineficiente”, a mai spus Jeff Bahr.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro