joi 26 ianuarie 8:37 AM

       Abonare la google news

Ucrainenii au totuși o problemă, după livrarea tancurilor occidentale: ‘Cheia acum este viteza și volumele!’


Angajamentele Statelor Unite și Germaniei de a trimite tancuri de luptă avansate pentru a contracara agresiunea rusă au fost salutate ca fiind „doar începutul” de către un oficial de rang înalt din Ucraina, care a declarat că este nevoie de sute de tancuri, în timp ce Kievul și-a reînnoit apelurile pentru avioane de luptă.


Andriy Yermak, șeful administrației prezidențiale ucrainene, a făcut aceste comentarii în timp ce președintele Volodimir Zelenski a lăudat decizia aliaților occidentali, îndemnându-i să furnizeze rapid cantități mari de tancuri.

„Cheia acum este viteza și volumele. Viteza în antrenarea forțelor noastre, viteza în furnizarea de tancuri către Ucraina. Numerele în sprijinul pentru tancuri”, a declarat el în discursul său video de miercuri seara, relatează publicația britanică The Guardian.

Joe Biden a aprobat trimiterea a 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, după săptămâni de speculații. Răsturnarea poziției SUA a avut loc după ce Germania a confirmat că va pune la dispoziția Ucrainei 14 dintre tancurile sale Leopard 2A6 și că va acorda țărilor partenere permisiunea de a reexporta alte tancuri.

Decizia Berlinului deblochează ofertele Finlandei, Spaniei, Olandei, Portugaliei, Poloniei și Norvegiei de a furniza Ucrainei propriile Leopard fabricate în Germania.

Zelenski a sărbătorit „veștile extrem de bune”, descriind decizia SUA de a trimite Abrams ca fiind un „pas foarte puternic”. „Există o coaliție a tancurilor. Există o decizie de a lansa furnizarea de tancuri pentru apărarea noastră. Tancuri moderne”, a declarat el.

Stiripesurse.ro