marți 24 ianuarie 1:52 AM

       Abonare la google news

Ucraina: Procurorul general adjunct acuzat că și-a petrecut sărbătorile în Spania a fost demis


Acest lucru a fost raportat de deputatul Iaroslav Zheleznyak pe canalul său de Telegram. În același timp, surse din Ukrayinska Pravda relatează că lui Symonenko i s-a cerut să scrie o scrisoare de demisie, scrie unian.ua.


„L-au concediat pe Kyrylo Tymoshenko (adjunct al Procuraturii Generale. Cel mai probabil, adevărul este că acesta va fi înlocuit de Oleksiy Kuleba, care este guvernator). Este adevărat că unii guvernatori sunt concediați. Ei bine, l-au concediat pe procurorul general adjunct Oleksiy Symonenko”, a scris Zheleznyak.

Potrivit informațiilor sale, cel puțin trei decizii de personal privind Cabinetul de Miniștri al Ucrainei sunt așteptate mai aproape de luna februarie.

La începutul zilei de astăzi, jurnalistul Mykhailo Tkach a relatat că Symonenko a petrecut o vacanță de 10 zile în Spania în această iarnă. Fotografiile din timpul sărbătorii au fost postate de soția procurorului general adjunct pe Instagram.

El a mers la Marbella în ciuda faptului că, în decembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a interzis politicienilor și oficialilor să își petreacă vacanțele în străinătate în timpul războiului.

„Îmi pare rău, dacă cineva din clasa politică ucraineană crede că atunci când coboară cu schiurile pe munte îi motivează pe soldați să iasă din tranșee și să treacă la ofensivă, este un semn de nebunie. Și nu vor exista astfel de oameni în politică”, a declarat atunci președintele.

Funcționarii au interdicție de a călători în străinătate în scopuri non-statale: Declarația lui Zelenski

 

 

Stiripesurse.ro