marți 24 ianuarie 8:45 PM

       Abonare la google news

Trucul util care îți scade factura la gaz! Cum trebuie setată centrala


Românii sunt din ce în ce mai îngrijorați atunci când vine vorba de facturi. Majoritatea se gândesc cum să facă economie, iar reducerea temperaturilor în casă este una dintre principalele metode la care oamenii apelează pentru a-și micșora factura. Ei bine, dacă scazi temperatura cu numai 1 grad, acest lucru se va vedea și în prețul facturii la gaze.


1 Grad în minus la temperatura din casă duce la costuri mai mici ale facturii la gaze

În urma unui studiu realizat în Uniunea de Agenția Internațională a Energiei s-a dovedit că temperatura medie pe care românii o mențin în casă este de 22 de grade Celsius.

Dacă o reduci cu un singur grad, acest lucru ar însemna o economie cu 10 miliarde de metri cubi, într-un an, adică aproape cât tot consumul de gaze al țării. În cazul facturilor, reducerea temperaturilor cu un singur grad ar însemna o economie între 3 și 10%.

Dacă în ceea ce îi privește pe români, temperaturile din locuința acestora sunt mai ridicate, pe de altă parte, nemții stau în casă la 18,2 grade Celsius. OMS susține că 18 grade sunt suficiente pentru o persoană care nu are probleme de sănătate. Oficialii din România sunt de părere că românii au stat destul în frig.

VEZI ȘI:CEA MAI MARE SCUMPIRE A CARBURANȚILOR DIN 2023. CÂT COSTĂ UN LITRU AZI, 24 IANUARIE LA BENZINĂRII

Factura la gaze se poate micșora prin diferite metode (Foto: Pixabay)

CITEȘTE ȘI:TRUCUL CARE TE SCAPĂ DE MIROSUL NEPLĂCUT ȘI CALCARUL DIN VASUL DE TOALETĂ. INGREDIENTUL COSTĂ DOAR 5 LEI ȘI ACȚIONEAZĂ RAPID

Alte metode de micșorare a facturilor la gaze

Dacă vorbim despre alte metode pentru a reduce costurile la gaze, ei bine, trebuie să știți că utilizarea unui termostat de ambianță este extrem de eficient. Cu ajutorul acestuia poți porno sau opri sistemul de încălzire. Poți seta timpii de funcționare și temperatura din încăpere pentru au spori confortul termic. Prin această metodă vei putea să economisești cu până la 10% combustibil.

De asemenea, o altă metodă care te ajută să faci economie este centrala termică de condensație. Aceasta îți poate aduce economii cu până la 35%, iar factura la gaz va fi mai mică.

Atenție unde montezi radioatoarele! Specialiștii îți recomandă să ții cont că distanța dintre radiatoare și alte obiecte din cameră ar trebui să fie de minimum 50 cm. Evită, de asemenea să acoperi caloriferele sau să le blochezi cu diverse piese de mobilier. Astfel vei limita distribuția uniformă de căldură, aerul va circula necorespunzător, iar camera nu va fi încălzită suficient.

Cancan.ro