Tot mai multe cadre medicale refuză vaccinarea anti-covid-19. E ireal ce se întâmplă acum - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 2:32 PM

Tot mai multe cadre medicale refuză vaccinarea anti-covid-19. E ireal ce se întâmplă acumTot mai multe cadre medicale refuză vaccinarea anti-covid-19. Este ireal ce se întâmplă acum în SUA. La ce s-a ajuns, într-o țară în care numărul victimelor este în creștere, citiți în articolulk de mai jos.

Este șocant ce se întâmplă în SUA, țară în care pandemia escaladează grav. Cadrele medcale refuză vaccinarea anti-COVID-19

Tot mai mulți medici și lucrători din sistemul medical di SUA refuză vaccinarea, în ciuda numărului de decese înregistrate în ultimul timp.

Un procent surprinzător de ridicat de profesioniști din domeniul sănătății și lucrători de primă linie din întreaga țară, cărora li s-a acordat prioritate la vaccinare împotriva coronavirusului, par să ezite sau chiar refuză direct aceasta, în ciuda dovezilor științifice clare că vaccinurile sunt sigure și eficiente.

Cadrele medicale din Ohio refuză vaccinarea în proporție de 60%

Guvernatorul Ohio, Mike DeWine, s-a arătat îngrijorat, la începutul acestei săptămâni, de numărul relativ scăzut de lucrători la case de îngrijire medicală care au ales să accepte vaccinul. Incredibil, dar 60% din personalul spitalelor a refuzat inocularea.

De asemenea, Dr. Joseph Varon, șef de îngrijiri critice la Centrul Medical United Memorial din Houston, a declarat pentru NPR în decembrie că mai mult de jumătate din asistenții medicali din unitatea sa l-au informat că nu vor să se vaccineze.

Mai puțin de jumătate din pompierii din New York sunt de acord cu vaccinul anti-COVID-19

Nu doar cadrele medicale sunt împotriva vaccinării, ci și o mare parte din pompieri. Astfel, aproximativ 55% dintre pompierii chestionați ai Departamentului de Pompieri din New York au declarat că nu vor primi vaccinul împotriva coronavirusului, spunea luna trecută președintele Asociației Pompierilor.

De asemenea, Los Angeles Times a raportat joi că spitalul și oficialii publici din Riverside, California, au fost nevoiți să descopere modul cel mai bun de alocare a dozelor de vaccin neutilizate după ce aproximativ 50% dintre lucrătorii din sistemul medical au refuzat vaccinul.

40% din lucrătorii din sistemul medical din California nu vor să audă de vaccin

Mai puțin de jumătate dintre lucrătorii spitalului de la Spitalul Comunitar St. Elizabeth din județul Tehama, California, erau dispuși să fie vaccinați și aproximativ 20% până la 40% dintre lucrătorii din prima linie a județului L.A. au refuzat oportunitatea de a lua vaccinul.

Pe de altă parte, Dr. Nikhila Juvvadi, directorul clinic al spitalului Loretto din Chicago, a declarat că un sondaj făcut în decembrie arăta că 40% din personalul spitalului a declarat că nu se va vaccina.

Aproximativ 30% din cadrele medicale sunt reticente în privința vaccinării

Un sondaj recent realizat de Kaiser Family Foundation a relevat că aproximativ 30% dintre lucrătorii din domeniul sănătății ezită să primească vaccinul, invocând îngrijorări legate de potențialele efecte secundare și lipsa de încredere în guvern pentru a se asigura că vaccinurile sunt sigure.

Sursa: Playtech.ro