Termenii „mamă”, „fiică”, „tată” și „fiu” ar putea fi eliminați din terminologia Camerei Reprezentanților a SUA. Cu ce ar putea fi înlocuiți - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 9:29 PM

Termenii „mamă”, „fiică”, „tată” și „fiu” ar putea fi eliminați din terminologia Camerei Reprezentanților a SUA. Cu ce ar putea fi înlocuiți


  • Președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a anunțat vineri un pachet de norme etice și de reforme legislative pentru următorul Congres.
  • Din propunerile „axate pe viitor” ale democraților face parte și schimbarea „pronumelor și a relațiilor familiale în normele Camerei”.
  • Termenii „tată”, „mamă”, „fiu” și „fiică” vor fi eliminați din terminologia Camerei și vor fi înlocuiți prin „părinte” și „copil”.

Președintele Camerei, Nancy Pelosi și președintele Comitetului pentru Reguli, James McGovern au dezvăluit vineri regulile pentru cel de-al 117-lea Congres, care va fi convocat duminică și la care democrații se așteaptă să dețină o majoritate de 222-211 în Camera Reprezentanților (care are 435 de membri), informează Reuters.

Pelosi a declarat că pachetul de „reforme îndrăznețe, fără precedent”, vor face Camera „mai responsabilă, mai transparentă și mai eficientă în activitatea noastră de a răspunde nevoilor poporului american”.

Din modificările propuse face parte și suspendarea foștilor membri ai Camerei condamnați pentru infracțiuni legate de serviciul lor legislativ sau de alegerea lor. Luna trecută, președintele Donald Trump a grațiat doi foști parlamentari republicani care pledaseră vinovați pentru crime federale.

Pachetul de norme, care va fi introdus și votat odată ce se va întruni noul Congres, include și alcătuirea unei comisii pentru „disparitatea economică și echitate în dezvoltare”.

Una dintre sarcinile acestei comisii va fi aceea de a impune Congresului „onorarea tuturor identităților de gen prin schimbarea pronumelor și a relațiilor familiale din regulile Camerei, pentru ca acestea să fie neutre din punctul de vedere al genului”. Astfel, termenii de gen, precum „tată, mamă, fiu și fiică” vor fi eliminați din terminologia Camerei.

Aceste „reforme etice cuprinzătoare” vor „crește responsabilitatea față de poporul american și vor face din această Cameră a Reprezentanților cea mai incluzivă din istorie”, afirmă într-o declarație Comitetul pentru Reguli al Camerei.

În clauza 8 (c) (3) din regula XXIII, termenii de gen „tată” și „mamă” vor fi eliminați și vor fi înlocuiți cu termenul „părinte”, termenii „fiu” și „fiică” vor fi înlocuiți prin „copil”, iar cuvintele „tată vitreg” și „mamă vitregă” vor fi substituiți prin „părinte vitreg” ș.a.m.d.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro