luni 23 ianuarie 5:10 PM

       Abonare la google news

Temperaturi de minus 10 grade Celsius! Un anticiclon lovește România. Se anunță ninsori și viscole


Vremea urmează să se schimbe radical în România. Un anticiclon o să lovească țara noastră și va aduce temperaturi cu mult mai scăzute față de cele de până acum. Mai mult, meteorologii anunță ninsori și viscole. Vremea se schimbă radical. Ce zone sunt afectate?


În ultimele zile, majoritatea zonelor din România au înregistrat temperaturi neobișnuit de mari pentru această perioadă. Termometrele au indicat până la 18 – 20 de grade Celsius, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Pentru zilele următoare se anunță temperaturi de până la minus 10 grade. Mai mult, meteorologii anunță ninsori și viscole.

Anticiclonul Azorelor se va uni cu Anticiclionul Est-european, fapt ce va genera ninsori, viscole, temperaturi scăzute în tot estul Europei. Astfel, și în România temperaturile din termometre scad, însă valorile vor rămâne tot unele ridicate pentru această perioadă. În cea de-a doua parte a săptămânii se anunță ninsori în majoritatea țării.

Scăderea temperaturilor se va resimți cel mai puternic în estul țării. În aceste zone, termometrele vor indica temperaturi maxime cuprinse între minus două grade și cinci grade Celsius. De asemenea, nopțile vor deveni mult mai reci. Temperaturile vor scădea sub minus cinci grade, iar în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și vestul Moldovei temperaturile vor ajunge la minus 10 grade Celsius.

(CITEȘTE ȘI: METEORORLOGII AU FĂCUT ANUNȚUL! CUM VA ARĂTA VREMEA ÎN PERIOADA 23 IANUARIE – 5 FEBRUARIE 2023)

Prognoza meteo pentru următoare perioadă

Prognoza meteo săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Meteorologii anunță că și în săptămâna menționată, mercurul din termometre va indica temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Va fi mai cald decât ne-am fi așteptat. în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. În cea mai mare parte a țării, cantitățile de precipitații estimate vor fi deficitare.

Prognoza meteo săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

La nivelul întregii țări, românii vor avea parte de temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. În regiunile sudice sunt estimate cantități deficitare de precipitații. În restul țării, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

(VEZI ȘI: VINE IARNA ÎN ROMÂNIA? METEOROLOGII AU ANUNȚAT CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ)

Cancan.ro