Tehnologia VAR în România din 2021. Anunţul făcut de LPF - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 3:14 PM

Tehnologia VAR în România din 2021. Anunţul făcut de LPFAşteptarea a luat sfârşit deoarece urmează să fie introdusă tehnologia VAR în România din 2021. Secretarul general LPF, Justin Ştefan, a anunţat cum va fi implementat arbitrajul video în Liga I, în pofida pandemiei de COVID-19.

„Pentru 2021, preocupările sunt legate de implementarea VAR şi disputarea tuturor meciurilor din cadrul actualului sezon. Nu ştim cum vor decurge lucrurile, sunt anumite ţări care au luat măsuri mai dure generate de apariţia acelei noi tulpini de coronavirus, vedem ce se întâmplă acolo. Avem următoarele provocări, disputarea tuturor meciurilor din Liga I, pentru că avem un program destul de încărcat”, a precizat  Justin Ştefan, conform Agerpres.

Citeşte şi: Gigi Becali se retrage în 2021: „Viața publică înseamnă păcate. La revedere, gata!”

Ajunge tehnologia VAR în România din 2021. „Vom avea nişte meciuri de test”

„Sperăm ca vremea să ţină cu noi, mai ales că avem şi EURO în vară şi bineînţeles implementarea VAR, începând cu sezonul 2021-2022. Poate vom avea nişte meciuri de test înspre finalul acestui sezon. Domnul Orlando Nicoară (n.r. – reprezentantul deţinătorului de drepturi TV) este pregătit în ceea ce priveşte partea tehnică, respectiv maşinile VAR. Rămâne să vedem la începutul lunii ianuarie care este timpul de care au nevoie cei de la Comisia Centrală a Arbitrilor pentru a pregăti arbitrii.

Avem nevoie de acest sistem de arbitraj video pentru că din punctul meu de vedere, apropo de neajunsurile din sezonul actual şi sezonul trecut, au existat destule greşeli de arbitraj. Greşeala este umană, nu cred că este vorba de rea credinţă, ci pur şi simplu poate este şi prea multă presiune în zona arbitrajului. Şi consider că acest sistem cu siguranţă va uşura lucrurile atât în privinţa serviciilor prestate de ei, cât şi în privinţa imaginii competiţiei. Pentru că atâta vreme cât ai greşeli de arbitraj, imaginea competiţiei Liga I este afectată şi inclusiv zona de clasament poate fi afectată”, a explicat oficialul LPF, conform sursei citate.

Tehnologia VAR în România din 2021, varianta mai ieftină?

Justin Ştefan a spus că tehnologia pentru linia porţii nu va fi inclusă în pachetul de arbitraj video, din cauza costurilor ridicate pentru acest sistem.

„Tehnologia pentru linia porţii nu intră în pachet. Costurile sunt foarte mari la acest moment. Spre exemplu am primit anumite oferte cu costuri pentru fiecare club, undeva la 300.000-400.000 de euro, motiv pentru care în acest moment nu există disponibilităţi financiare nici la ligă, nici la cluburi, nici la alţi parteneri, pentru a putea implementa această tehnologie”, a mai spus oficialul LPF.

Cât costă introducerea tehnologiei VAR în România

Întrebat cât ar costa tehnologia VAR, Justin Ştefan a afirmat că acest lucru depinde de sistemul de implementare.

„În momentul în care ai acestea automobile VAR, costurile sunt mai scăzute. Bineînţeles că ai costul autoturismului, costul echipamentului, după care anumite costuri de administrare, respectiv cel care conduce maşina, operatorul tehnic, plus cei doi arbitri VAR. Undeva la 500.000 de euro ar fi costurile pentru tehnologie. Tehnologia va fi achiziţionată, costurile se vor diminua, rămânând doar zona de administrare. Trebuie să mulţumim partenerilor media pentru că acele costuri legate de echipament sunt suportate de către ei”, a mai precizat reprezentantul LPF.

 

Sursa: Romaniatv.net